Recomandările zilei în SHOP-ul oficial

De ce mă trezesc la cinci dimineața…


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Mă trezesc la ora cinci dimineața pentru că-mi place liniștea orașului. Beau un pahar cu apă, trag pe mine echipamentul de alergat și ies în parc, unde mă bucur de răcoare, natură, mirosul înnebunitor de tei. Nici urmă de om. Alerg în tot parcul și-mi limpezesc gândurile. Cele mai bune idei le am la alergat. Idei de articole, postări, discuții în podcast, cărți. Alergarea mă eliberează și mă aduce într-o stare în care am totul clar în cap. Alergarea mă ține în echilibru. După aproape trei sferturi de ceas, ies din parc, continui să alerg spre casă, urc cele patru etaje, ajung în apartament și dau totul jos de pe mine. Mă hidratez și aștept să mă răcesc. Fac un duș și, proaspăt, constat că e abia șase. Pregătesc un mic dejun cu fructe, cafea, cereale. Am timp să citesc, să răspund la emailuri, la mesaje, să verific site-urile. Mișun prin casă, schimb apa la flori, verific partea de Memories din Facebook, să văd ce am postat în anii precedenți. E abia șapte și am toată ziua în față.

Pentru că mă tot întreabă oamenii, o spun aici: nu, nu e bine să mănânci și să pleci la alergat imediat. Digestia cere sânge, iar corpul va distribui un flux important acolo. Mușchii cer și ei sânge, se va face un cerc vicios. E bine să alergăm în prima parte a zilei, să lăsăm 1-2 ore după masă sau să mâncăm după alergat, când ne relaxăm. Seara nu e indicat să facem sport, ci să lăsăm corpul să intre natural în pregătirea pentru somn – hrană ușoară, activități ușoare. Îmi permit să alerg pentru că am o masă corporală optimă și nu suprasolicit articulațiile. Altfel nu pot recomanda alergarea la cineva cu multe kilograme în plus, care vrea să slăbească. Își va distruge articulațiile. Alergarea stimulează și tranzitul digestiv – scaunul se formează mai bine la cei care se mobilizează. Venele se simt mai bine. Tot aparatul circulator are de câștigat. Creierul, la fel. Aerul din parc e binecuvântare, mai ales dimineața, când vara nu e zăpușeală.

Trezitul la cinci îți arată că poți face o mulțime de lucruri până la doisprezece, când încă mai ai atâtea ore în față, dar parcă ai împlinit sarcini cât pentru o zi întreagă. Ca să atingi o durată decentă de somn, de șapte-opt ore, te vei culca la nouă-zece. Pare incredibil, dar e sănătate curată. Și nu, în weekend nu se trișează cu somn prelungit. Sănătos e să avem un program fix de somn.

Dacă ai ajuns până aici, îți spun că poți face 3 lucruri formidabile:

1. Am introdus pachetele cu cărți în SHOP - au reduceri foarte mari și Transport Gratuit. Te bucuri de cărți utile și susții activitatea mea!

2. Mai jos ai un modul pentru înscrierea la newsletter. Este gratuit și primești pe email 1 newsletter/săptămână cu informații prețioase, toate scrise de mine.

3. Nu uita să dai mai departe articolele pe Facebook, email, whatsapp. Copiezi linkul și postezi pe Facebook. E simplu și contează enorm pentru o educație de calitate.

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Send this to a friend