Recomandările zilei în SHOP-ul oficial
De ce ne miros urât picioarele?

De ce ne miros urât picioarele?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Picioarele produc aproximativ 20 de litri de transpirație pe an. Într-un mediu relativ închis, cum este cel din încălțăminte, aceasta se evaporă greu. Persistența ei duce la acumularea unor mirosuri neplăcute și crearea unor cercuri vicioase.

Sunt persoane care transpiră mai mult: adolescenții, femeile însărcinate, atleții, cei cu hiperhidroză, persoanele stresate. Transpirația impregnată pe picior, șosetă și interiorul încălțămintei înseamnă practic stază și loc îndrăgit pentru bacterii și fungi, care proliferează. Bacteriile se înmulțesc și elimină oricând produși care augmentează mirosurile neplăcute.

Dacă nu este spălată și îngrijită, încălțămintea devine în scurt timp sursă de miros urât, generatoare de și mai multă transpirație, cauzatoare chiar de infecții fungice care alterează unghiile sau pielea interdigitală, augmentând totodată și mirosul.

Nu există persoane cărora le miros urât picioarele și persoane cărora nu, diferențele fiind mai degrabă relativ mici, date de cantitatea de transpirație produsă. Atenția la igiena proprie, la nivelul sudorației și la starea încălțămintei este cheia.

Ce e de făcut:

1. Picioarele trebuie spălate bine, cu apă caldă și săpun antibacterian, după mers.
2. Se vor folosi șosete spălate la temperaturi înalte.
3. Încălțămintea se spală conform recomandărilor producătorului.
4. Este recomandat a nu se purta două zile la rând aceeași pereche de încălțăminte.
5. Există spray-uri care se dau în interiorul încălțămintei și se vor folosi după fiecare purtare.
6. În zilele când piciorul transpiră mai mult, încălțămintea se va aerisi.
7. În caz de infecții, se va face consult dermatologic și se va urma tratamentul de specialitate. Orice rană se poate complica într-un mediu murdar și închis, așa cum este de multe ori cel din încălțăminte.
8. Se pot utiliza creme pentru picioare, care reduc transpirația și au mirosuri diverse, plăcute și persistente, precum și efect bactericid.
9. Unghiile se vor tăia scurt, iar pielea în exces se va îndepărta.
10. Un duș pe corp cu apă mai rece poate reduce sudorația.

V.

Dacă ai ajuns până aici, îți spun că poți face 3 lucruri formidabile:

1. Am introdus pachetele cu cărți în SHOP - au reduceri foarte mari și Transport Gratuit. Te bucuri de cărți utile și susții activitatea mea!

2. Mai jos ai un modul pentru înscrierea la newsletter. Este gratuit și primești pe email 1 newsletter/săptămână cu informații prețioase, toate scrise de mine.

3. Nu uita să dai mai departe articolele pe Facebook, email, whatsapp. Copiezi linkul și postezi pe Facebook. E simplu și contează enorm pentru o educație de calitate.

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Send this to a friend