De ce sunt atât de îngrijorați experții în legătură cu creșterea incidenței variantei Delta


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Varianta delta a noului coronavirus se răspândește rapid la nivel global, ducând la noi blocaje în unele țări care anterior aveau puține cazuri raportate de COVID-19. Se spune că această variantă identificată pentru prima dată în India este chiar mai contagioasă decât varianta britanică (cunoscută acum sub denumirea de alfa).

„În acest moment, varianta delta cuprinde aproximativ 25% din noile infecții [în Statele Unite]”, a spus dr. David Hirschwerk, specialist în boli infecțioase la Northwell Health din Manhasset, NY. „În unele regiuni ale țării, procentul este mai mare și, în următoarele săptămâni, va fi foarte probabil tulpina dominantă din SUA ”

Deci, ce anume este varianta delta a COVID-19 și ce trebuie să știm despre aceasta chiar acum? Am contactat experți pentru a ne ajuta să aruncăm o lumină asupra acestui subiect.

Care este varianta delta? Varianta delta este o versiune a coronavirusului care a fost găsită în peste 80 de țări de când a fost detectată prima dată în India. Varianta delta este acum responsabilă pentru peste 90 la sută din toate cazurile noi din Regatul Unit, potrivit datelor de la Public Health England.

În Statele Unite, se crede că varianta este responsabilă pentru aproximativ 25% din toate cazurile noi, dar acest procent crește rapid. Cine riscă îmbolnăvirea cu varianta delta? În Statele Unite, varianta delta afectează în principal persoanele nevaccinate sau doar parțial vaccinate. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), aproape 78 la sută din populația în vârstă de peste 65 de ani este vaccinată. Deoarece mulți oameni în vârstă și cei cu afecțiuni subiacente sunt deja vaccinați, virusul se răspândește predominant în rândul celor care nu sunt – pacienți de 20, 30 și 40 de ani care sunt fie nevaccinați, fie parțial vaccinați.

„Este extraordinar de contagios”, a spus dr. William Schaffner, profesor de medicină preventivă și politici de sănătate, Divizia de Boli Infecțioase, Școala de Medicină a Universității Vanderbilt din Tennessee. „Având în vedere că este atât de contagios, amintiți-vă, singura sarcină a virusului este de a infecta pe altcineva, astfel încât să poată continua să se reproducă. Aici, în Nashville, în esență, 90% dintre persoanele spitalizate astăzi sunt nevaccinate sau incomplet vaccinate. ”

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend