De ce sunt enzimele importante pentru digestie?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Enzimele sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă și pentru un organism sănătos. Ele lucrează împreună cu alte substanțe chimice din organism, cum ar fi acidul gastric și bila, pentru a ajuta la descompunerea alimentelor în molecule pentru o gamă largă de funcții corporale.

Carbohidrații, de exemplu, sunt necesari pentru energie, în timp ce proteinele sunt necesare pentru a construi și repară mușchii, printre alte funcții. Dar acestea trebuie să fie transformate în forme care pot fi absorbite și utilizate de organismul tău.

Cum acționează enzimele în sistemul tău digestiv
Amilaza este produsă în glandele salivare, în pancreas și în intestinul subțire. Un tip de amilază, numită ptialină, este produsă în glandele salivare și începe să acționeze asupra amidonului în timp ce alimentele se află încă în gură. Ea rămâne activă chiar și după ce înghiţi.

Amilaza pancreatică este produsă în pancreas și livrată la nivelul intestinului subțire. Aici continuă să descompună moleculele de amidon în zaharuri, care sunt în cele din urmă digerate în glucoză de alte enzime. Aceasta este apoi absorbită în circulația sanguină a organismului prin peretele intestinului subțire.

Proteaza este produsă în stomac, pancreas și intestinul subțire. Majoritatea reacțiilor chimice au loc în stomac și în intestinul subțire. În stomac, pepsina este principala enzimă digestivă care atacă proteinele. Mai multe alte enzime pancreatice intră în acțiune atunci când moleculele de proteine ajung în intestinul subțire.

Lipaza este produsă în pancreas și în intestinul subțire. Un tip de lipază se găsește, de asemenea, în laptele matern pentru a ajuta copilul să digere mai ușor moleculele de grăsime atunci când este alăptat. Lipidele joacă numeroase roluri, inclusiv stocarea energiei pe termen lung și susținerea sănătății celulare.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend