De unde îți poate proveni durerea de spate?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Partea dorsală a trunchiului este compusă dintr-o structură complexă de mușchi, ligamente, tendoane, discuri și oase, care funcționează împreună pentru a susține corpul și a ne permite să ne deplasăm. Segmentele coloanei vertebrale sunt amortizate cu tampoane asemănătoare cartilajului numite discuri. Problemele cu oricare dintre aceste componente pot duce la dureri de spate.

În unele cazuri de dureri de spate, cauza sa rămâne neclară. Deteriorarea poate rezulta, printre altele, din cauza încordărilor/ spasmelor, afecțiunilor medicale și posturii slabe.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Încordarea/ tensiunea musculară

Cauzele frecvente ale durerilor de spate sunt:

-mușchii sau ligamentele tensionate

– un spasm muscular

– tensiunea musculară

-discuri deteriorate

-leziuni, fracturi sau căderi

Activitățile care pot duce la încordări sau spasme includ: ridicarea lucrurilor prea grele, efectuarea unei mișcări bruște și incomode.

Probleme structurale

O serie de probleme structurale pot duce, de asemenea, la dureri de spate.

Discuri intervertebrale rupte: Fiecare vertebră din coloana vertebrală este amortizată de discuri. Dacă discul se rupe, va exista o presiune mai mare asupra unui nerv, rezultând dureri de spate.

Discuri intervertebrale deplasate/ bombate: la fel ca discurile rupte, un disc bombat poate duce la o presiune mai mare asupra unui nerv.

Sciatică: o durere ascuțită și ascuțită se deplasează prin fese și în josul spatelui piciorului, cauzată de un disc deplasat sau herniat care apasă pe un nerv.

Artrita: osteoartrita poate provoca probleme cu articulațiile șoldurilor, spatelui inferior și în alte locuri.

-În unele cazuri, spațiul din jurul măduvei spinării se îngustează. Aceasta este cunoscută sub numele de stenoza coloanei vertebrale.

Curbură anormală a coloanei vertebrale: Atunci când coloana vertebrală se curbează într-un mod neobișnuit, pot rezulta dureri de spate. Un exemplu este scolioza, în care coloana vertebrală se curbează în lateral.

Osteoporoză: oasele, inclusiv vertebrele coloanei vertebrale, devin fragile și poroase, făcând fracturile de compresie mai probabile.

Probleme la rinichi: pietrele la rinichi sau infecția la rinichi pot provoca dureri de spate.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend