Demontăm alte 3 mituri despre inimă


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Bolile de inimă sunt în familia mea, așa că nu pot face nimic pentru a le opri.


Dacă membrii apropiați ai familiei au suferit de boli de inimă, ar putea însemna că aveți un risc crescut. Cu toate acestea, nu este un lucru imuabil și există o serie de modalități de a reduce riscul, chiar și pentru persoanele cu o predispoziție genetică.

Acestea includ o alimentație sănătoasă, renunțarea la fumat, gestionarea tensiunii arteriale și exerciții fizice regulate.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că, dacă bolile de inimă se manifestă în familie, este posibil să nu fie un semn de susceptibilitate genetică. Familiile au tendința de a împărtăși factori de stil de viață, cum ar fi dieta și obiceiurile de exerciții fizice, ambele putând avea un impact asupra riscului de boli de inimă.

Vitaminele pot preveni bolile de inimă


Deși este puțin probabil ca majoritatea vitaminelor, luate în dozele recomandate, să fie rele pentru sănătatea inimii, nu există dovezi că administrarea oricărui supliment de vitamine poate reduce riscul de boli de inimă. Și, cu siguranță, acestea nu pot înlocui o dietă sănătoasă și exercițiile fizice regulate.

De exemplu, o revizuire sistematică și o meta-analiză au căutat asocieri între suplimentele de multivitamine și minerale și o serie de rezultate cardiovasculare, inclusiv boli coronariene și accidente vasculare cerebrale.

Analiza, publicată în 2018, a luat date din 18 studii existente, incluzând 2.019.862 de participanți.

Autorii au concluzionat că suplimentarea cu multivitamine și minerale “nu îmbunătățește rezultatele cardiovasculare în populația generală”.

Potrivit Victoriei Taylor, responsabilă de nutriție la British Heart Foundation: “Nu există scurtături când vine vorba de nutriție – suplimentele nu înlocuiesc o alimentație sănătoasă. S-ar putea să vi se prescrie un supliment de vitamine sau minerale de către un profesionist din domeniul sănătății din alte motive, dar nu recomandăm oamenilor să ia multivitamine pentru a ajuta la prevenirea bolilor de inimă și circulatorii.”

Am fumat ani de zile, nu are rost să mă opresc acum


Acesta este un mit. Fumatul tutunului este o cauză majoră a bolilor de inimă. De îndată ce o persoană se oprește din fumat, încep beneficiile pentru sănătate. Institutul Național pentru Îmbătrânire scrie:

Nu contează cât de bătrân sunteți sau de cât timp ați fumat, renunțarea la fumat în orice moment vă îmbunătățește sănătatea. Atunci când renunțați la fumat, este posibil să adăugați ani la viața dumneavoastră, să respirați mai ușor, să aveți mai multă energie și să economisiți bani.”

De asemenea, ei explică faptul că veți reduce riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral și veți avea o circulație mai bună.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend