Depășind mecanismele de apărare ale cancerului


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Bacteriile au, în general, o reputație proastă, deoarece oamenii se gândesc mai întâi la anumite tulpini care pot provoca boli grave, cum ar fi pneumonia sau meningita. Cu toate acestea, există multe bacterii utile, cunoscute sub numele de probiotice, care ajută organismul în diferite moduri.

Cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati au creat acum un probiotic conceput pentru a ținti și a distruge apărarea celulelor canceroase, oferind terapiilor o modalitate mai ușoară în interior de a distruge tumorile. Descoperirile au fost publicate recent în revista Advanced Healthcare Materials.

Nalinikanth Kotagiri, PhD, autorul principal al acestui studiu, profesor asistent în cadrul Colegiului de Farmacie James L. Winkle al UC și membru al UC Cancer Center, studiază “cancerele solide” sau cele definite ca fiind creșteri celulare anormale în organe “solide”, cum ar fi sânul sau prostata, spre deosebire de leucemie, un cancer care afectează sângele. Kotagiri explică faptul că multe cancere solide au o matrice extracelulară alcătuită din colagen și acid hialuronic. Matricea formează o barieră în jurul celulelor și îngreunează accesul anticorpilor și al celulelor imunitare la tumori.

Shindu Thomas, primul autor al acestui studiu și student absolvent în laboratorul lui Kotagiri, a lucrat cu E. coli Nissle, o bacterie care a fost folosită ca probiotic de aproximativ 100 de ani și care este diferită de tulpinile de E. coli care provoacă îmbolnăviri. Prin intermediul unei noi tehnologii, orice proteină sau enzimă poate fi fabricată pe bacteria E. coli Nissle.

În acest caz, bacteria a fost modificată pentru a secreta o abundență de structuri mai mici, numite vezicule ale membranei externe, pe marginea exterioară a celulelor. Veziculele transportă aceleași materiale prezente pe bacteria însăși, astfel încât cercetătorii au proiectat bacteria pentru a transporta o enzimă care descompune matricea extracelulară a cancerelor.

Kotagiri a declarat că bacteriile tind să se dezvolte în medii cu oxigen scăzut și imunodeficiente, două caracteristici întâlnite în cancerele solide. Din acest motiv, bacteriile special concepute sunt atrase în mod natural de aceste tipuri de cancer.

“Am profitat de această caracteristică unică a E.coli Nissle pentru a se găzdui și localiza în aceste tumori”, a spus Kotagiri. “Și apoi, odată ce bacteriile sunt găzduite acolo, ele încep să producă vezicule la scară nanometrică care transportă enzima mult mai adânc în matricea tumorală”.

După ce au creat noul probiotic, cercetătorii au studiat efectul bacteriei asupra modelelor animale de cancer de sân și de colon. Bacteria este administrată pe cale intravenoasă cu aproximativ patru sau cinci zile înainte de tratamentul împotriva cancerului, permițând bacteriilor să aibă timp să se populeze și să distrugă apărarea cancerului, pregătindu-l să facă față tratamentului.

După administrarea bacteriei și apoi a unor doze ulterioare fie de imunoterapie, fie de un alt produs farmaceutic, medicamente utilizate în terapia țintită, Kotagiri a declarat că șoarecii au supraviețuit de două ori mai mult timp în comparație cu cei cărora li s-a administrat doar terapia împotriva cancerului. Imagistica a arătat că bacteria și enzima au fost eficiente în descompunerea matricei extracelulare și au permis terapiei să ajungă la celulele canceroase.

Studiul a constatat că bacteria a afectat tumorile, dar nu a atacat celulele sănătoase din alte organe, cum ar fi inima, plămânii, ficatul și creierul. Kotagiri a declarat că acest lucru arată că bacteria poate fi sigură și nu va provoca infecții în alte părți ale corpului, dar trebuie efectuate mai multe cercetări pentru a examina siguranța acesteia la modelele animale mari și, eventual, la oameni, în special în mediile imunodeficiente.

“Acest lucru vine întotdeauna cu un cuvânt de precauție cu privire la modul în care puteți utiliza această strategie fără a provoca septicemie sau orice infecții evidente în organism”, a spus el.

Kotagiri a spus că laboratorul său a început să analizeze mai atent modul în care probioticele bacteriene pot aborda problemele biomedicale în jurul anului 2018, deoarece în organism există de aproximativ una până la două ori mai multe celule bacteriene decât celule umane la un moment dat.

“Există bacterii în intestin, pe piele, în interiorul plămânilor, în interiorul gurii, chiar și în interiorul tumorilor”, a spus Kotagiri. “Așa că de ce să nu profităm de asta și să găsim modalități interesante de a le face puțin mai proactive?”.

Dacă bacteria modificată continuă să se dovedească a fi sigură și eficientă, Kotagiri a spus că există o mare varietate de modalități de a modifica bacteria pentru diferite utilizări, inclusiv pentru a o utiliza potențial pentru a trata afecțiuni în intestin, gură și piele. Există, de asemenea, potențialul de a inginera bacteriile înarmate cu mai multe proteine și molecule pentru a realiza o platformă de monoterapie (sau o terapie care utilizează un singur tip de tratament), mai degrabă decât să faciliteze doar terapia combinată, a spus el.

“Astfel, bacteriile pot servi, în esență, ca o navă-mamă care ar transporta încărcătura terapeutică necesară către nișe unice din organism și, de acolo, este o entitate autonomă”, a spus Kotagiri. “În timp ce posibilitățile sunt infinite, există și provocări semnificative. Trebuie să fim buni administratori pentru a face posibil acest tip de dovezi pentru ca comunitatea să înțeleagă care sunt limitele și ce se poate face.”

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend