Depresia părinților afectează sănătatea mintală și rezultatele școlare ale copiilor


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Copiii care locuiesc cu un părinte care suferă de depresie sunt mai predispuși să dezvolte depresie și să nu atingă obiectivele educaționale, potrivit unui nou studiu publicat săptămâna aceasta în revista cu acces liber PLOS ONE de Sinead Brophy de la Universitatea Swansea, Marea Britanie, și colegii săi.

Depresia maternă este un factor de risc cunoscut pentru depresia la copii și este asociată cu o serie de rezultate negative în materie de sănătate și educație a copiilor, inclusiv rezultate școlare mai slabe. Cu toate acestea, până în prezent, factorii de risc asociați cu depresia paternă au fost mai puțin bine examinați. Înțelegerea efectelor pe care le are sincronizarea depresiei materne și paterne asupra rezultatelor copiilor are implicații pentru prevenirea și intervenția timpurie.

În noul studiu, Brophy și colegii săi au folosit date din banca de date SAIL (Secure Anonymised Information Linkage), asamblate în cadrul studiului Born in Wales, finanțat de guvernul galez. În cadrul studiului au fost utilizate informații despre copiii născuți în Țara Galilor din 1987 până în 2018, precum și despre mamele și tații lor-;sau figura masculină stabilă, adultă, din aceeași gospodărie-;au fost utilizate în cadrul studiului. Atât diagnosticul de depresie al părinților, cât și cel al copilului a fost obținut din înregistrările medicilor generaliști din banca de date SAIL.

În total, 34,5% dintre mame și 18% dintre tați/bărbați stabili aveau un diagnostic de depresie. La descendenți, 4,34% din toți copiii, 2,85% dintre băieți și 5,89% dintre fete au fost diagnosticați cu depresie. Copiii au fost mai predispuși să dezvolte depresie dacă mama lor a avut depresie înainte de naștere sau după naștere.. Riscul de depresie a fost, de asemenea, crescut atunci când tatăl a avut depresie înainte de nașterea lor sau după.

În plus, șansele de a atinge reperele la sfârșitul școlii primare au fost semnificativ reduse dacă oricare dintre părinți avea depresie -;de exemplu, șansele de a trece testele din Etapa cheie 3 (KS3) au fost de 0,57 dacă mama unui copil a avut depresie atât înainte, cât și după naștere și de 0,56 dacă tatăl/omul stabil a avut depresie atât înainte, cât și după naștere. Alți factori de risc pentru depresia copiilor identificați în cadrul studiului au inclus faptul de a fi de sex feminin, ca mama lor să ia antidepresive și să nu aibă un bărbat stabil în gospodărie. Autorii concluzionează că impactul depresiei paterne necesită mai multă atenție decât s-a acordat până acum și sugerează că abordările holistice privind bunăstarea și depresia întregii familii vor contribui la asigurarea unor rezultate pozitive pentru copii.

Autorii adaugă: “Copiii care locuiesc cu un părinte (mama sau tata) care suferă de depresie au mai multe șanse de a dezvolta, de asemenea, depresie și de a nu obține rezultate la fel de bune la școală, în comparație cu copiii care locuiesc cu un părinte cu depresie tratată. Lucrul cu familiile și tratarea depresiei parentale (atât la tați, cât și la mame) este posibil să aibă beneficii pe termen lung pentru sănătatea mintală și rezultatele școlare ale copiilor. Acest lucru nu a fost niciodată mai important decât după lockdown și COVID, deoarece și depresia este contagioasă.”

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend