Deschiderea școlilor pentru învățarea în mod fizic nu este legată de creșterea ratelor de cazuri COVID-19


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Din martie 2020, părinții, educatorii și politicienii au dezbătut dacă să trimită copiii la școală în persoană în timpul pandemiei COVID-19. Noile cercetări sugerează că, în majoritatea regiunilor, cu excepția Sudului, deschiderea școlilor pentru învățarea în persoană nu a fost asociată cu o creștere a ratelor de cazuri de COVID-19 în comunitate. Rezultatele studiului la nivel național, publicat în Nature Medicine, au inclus 895 de districte școlare din Statele Unite.

“Rezultatele sugerează că este posibil ca școlile să funcționeze în condiții de siguranță și în persoană fără a crește ratele de cazuri în comunitate”, spune Richard Nelson, Ph.D., profesor asociat de epidemiologie la University of Utah Health și co-autor principal împreună cu Westyn Branch-Elliman, M.D., de la VA Boston Healthcare System. “Dar și reversul medaliei este adevărat. În unele zone, școala în persoană a părut într-adevăr a fi o sursă de răspândire în comunitate.”

Cercetătorii au analizat datele adunate în timpul celor 12 săptămâni din iulie-septembrie 2020 în funcție de regiuni, pe care le-au clasificat în Nord-Est, Midwest, Sud și Vestul montan. Vestul Pacificului nu a fost inclus, deoarece aproape toate școlile publice erau virtuale. Studiul a constatat că:

  • În fiecare regiune analizată, cazurile de COVID-19 au crescut în săptămânile care au urmat începerii școlii.
  • Sudul a fost singura regiune în care ratele de cazuri au fost mai mari în județele cu școală în persoană sau hibridă în comparație cu județele cu învățare virtuală, după controlul altor factori contributivi.
  • În toate celelalte regiuni, ratele de cazuri în comunitate în perioada care a urmat deschiderii școlii au fost similare, indiferent dacă școala a fost virtuală, hibridă sau în persoană.
    Știm că numărul cazurilor a crescut substanțial în toamna anului trecut în întreaga țară. În unele zone ale țării, modul de funcționare a școlii a fost un factor care a contribuit la aceste rate în creștere, în timp ce în alte zone nu a fost așa.”

Rezultatele sugerează că este posibil ca școlile să funcționeze în siguranță și în persoană fără a crește ratele de cazuri în comunitate. Dar și reversul medaliei este adevărat.

În Sud, care a inclus 191 de comitate din Delaware până în Texas, școala tradițională în persoană a fost asociată cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în comunitate începând cu două săptămâni după redeschiderea școlii. Creșterea a fost în principal în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 0-9 ani sau de 20 de ani și peste. Nu au fost disponibile date pentru o stratificare care să le permită cercetătorilor să analizeze impactul asupra diferitelor grupuri de vârstă școlară (de exemplu, școala primară, gimnazială și liceală).

Cercetătorii au controlat politicile locale, inclusiv închiderea locurilor de muncă și a transportului public, anularea evenimentelor publice, politicile de testare COVID și de urmărire a contacților și cerințele privind măștile.

Cu toate acestea, deoarece oamenii respectă politicile în mod imperfect, un alt element important de date pe care cercetătorii l-au luat în considerare a fost mobilitatea comunității. Acestea sunt date colectate din istoricul locației Google care reflectă cât de mult se deplasează efectiv oamenii în comunitate în patru categorii: reședințe, locuri de muncă, magazine alimentare/farmacie și locații de vânzare cu amănuntul/recreere.

În comunitățile în care oamenii se deplasează mai mult, există mai multă interacțiune socială în afara școlii și, prin urmare, mai multe oportunități de răspândire a infecției, explică Nelson. “Școala tradițională într-o zonă în care există multă mișcare arată diferit față de școala tradițională în care nu există prea multă mișcare în comunitate, în ceea ce privește ratele de cazuri”, spune Nelson. “Din acest motiv, este important să se ia în considerare mobilitatea la nivelul comunității atunci când se evaluează impactul pe care școlile l-au avut asupra cazurilor”.

Împreună, datele sugerează că impactul școlii tradiționale și al școlii hibride asupra răspândirii în comunitate a variat în întreaga țară, spune Nelson. Investigarea în continuare a factorilor care ar fi putut contribui la răspândirea comunității în sudul țării ar putea ajuta la determinarea celor mai eficiente măsuri de atenuare pentru școala în persoană.

Branch-Elliman explică faptul că este posibil ca diferențele regionale în ceea ce privește strategiile de atenuare la nivelul comunității și în școală sau alți factori, cum ar fi condițiile de mediu, să fi jucat un rol. “Este important să apreciem că școlile nu sunt insule”, spune Branch-Elliman. “Ele există ca parte a unei rețele comunitare mai largi”.

La momentul în care au fost colectate datele studiului, vaccinările nu erau disponibile, iar varianta Delta nu apăruse încă în SUA. Cercetări suplimentare vor trebui, de asemenea, să investigheze modul în care acești factori afectează răspândirea COVID-19.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend