Despre albinism


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Termenul de albinism se referă în mod obișnuit la albinismul oculocutanat – un grup de afecțiuni ereditare în care există o producție mică sau inexistentă de pigment numit melanină. Tipul și cantitatea de melanină pe care o produce organismul determină culoarea pielii, a părului și a ochilor. Melanina joacă, de asemenea, un rol în dezvoltarea nervilor optici, astfel încât persoanele cu albinism au probleme de vedere.

Semnele de albinism sunt de obicei evidente în culoarea pielii, a părului și a ochilor unei persoane, dar uneori diferențele sunt ușoare. Persoanele cu albinism sunt, de asemenea, sensibile la efectele soarelui, așa că au un risc crescut de a dezvolta cancer de piele.

Deși nu există un tratament pentru albinism, persoanele cu această afecțiune pot lua măsuri pentru a-și proteja pielea și ochii și pentru a-și îmbunătăți vederea.

Simptome
Semnele și simptomele albinismului implică culoarea pielii, a părului și a ochilor și vederea.

Piele
Cea mai ușor de recunoscut formă de albinism are ca rezultat părul alb și pielea foarte deschisă la culoare . Culoarea pielii (pigmentarea) și culoarea părului pot varia de la alb la maro și pot fi aproape identice cu cele ale părinților sau fraților fără albinism.

Odată cu expunerea la soare, unele persoane pot dezvolta:

 • Pistrui
 • Alunițe, cu sau fără pigment – alunițele fără pigment sunt în general de culoare roz
 • Pete mari asemănătoare pistruilor
 • Arsuri solare și incapacitatea de a se bronza


Pentru unele persoane cu albinism, pigmentarea pielii nu se schimbă niciodată. Pentru alții, producția de melanină poate începe sau crește în timpul copilăriei și al adolescenței, ceea ce duce la ușoare modificări ale pigmentării.

Părul
Culoarea părului poate varia de la foarte alb la maro. Persoanele de origine africană sau asiatică care au albinism pot avea culoarea părului galben, roșcat sau maro. Culoarea părului se poate, de asemenea, închide la culoare până la vârsta adultă timpurie sau se poate păta din cauza expunerii la mineralele normale din apă și din mediul înconjurător și poate apărea mai închisă la culoare odată cu vârsta.

Culoarea ochilor
Genele și sprâncenele sunt adesea palide. Culoarea ochilor poate varia de la albastru foarte deschis la maro și se poate schimba odată cu vârsta.

Lipsa de pigment în partea colorată a ochilor (irisul) face ca irisul să fie oarecum translucid. Acest lucru înseamnă că irisul nu pot bloca complet lumina să intre în ochi. Din această cauză, ochii foarte deschis la culoare pot părea roșii în anumite condiții de iluminare.

Vedere
Deficiența vederii este o caracteristică cheie a tuturor tipurilor de albinism.Problemele oculare pot include:

 • Mișcări rapide, involuntare ale ochilor (nistagmus)
 • Mișcări ale capului, cum ar fi legănarea sau înclinarea capului, pentru a încerca să reducă mișcările involuntare ale ochilor și a vedea mai bine
 • Incapacitatea ambilor ochi de a rămâne îndreptați spre același punct sau de a se mișca la unison (strabism)
 • Miopie sau hipermetropie extremă
 • Sensibilitate la lumină (fotofobie)
 • Curbura anormală a suprafeței frontale a ochiului sau a cristalinului din interiorul ochiului (astigmatism), care provoacă vedere încețoșată
 • Dezvoltarea anormală a retinei, ceea ce duce la reducerea vederii
 • Semnale nervoase de la retină la creier care nu urmează căile nervoase obișnuite (deviere greșită a nervului optic)
 • Percepție slabă a adâncimii
 • Orbire (vedere mai mică de 20/200) sau orbire completă

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend