Apasă LIKE pentru a primi sfaturi, articole, recomandări. Toate gratuit!


Arsurile apar de obicei prin contact direct sau indirect cu căldura, curentul electric, radiațiile sau agenții chimici. Arsurile pot duce la moartea celulelor, care poate necesita spitalizare și poate fi fatală.

Există trei niveluri de arsuri:

Arsurile de gradul întâi afectează doar stratul exterior al pielii. Acestea provoacă durere, roșeață și umflături.
Arsurile de gradul al doilea afectează atât stratul exterior, cât și stratul de bază al pielii. Acestea provoacă durere, roșeață, umflături și bășici. Ele se mai numesc și arsuri de grosime parțială.
Arsurile de gradul trei afectează straturile profunde ale pielii. Ele se mai numesc și arsuri de grosime totală. Acestea provoacă pielea arsă, albă sau înnegrită. Pielea poate fi amorțită.

Arsurile minore sunt:

Arsuri de gradul întâi, oriunde pe corp
Arsuri de gradul al doilea cu o lățime mai mică de 5 până la 7,5 centimetri


Arsurile majore includ:

Arsuri de gradul trei
Arsuri de gradul doi cu lățimea mai mare de 5 până la 7,5 centimetri
Arsuri de gradul doi pe mâini, picioare, față, zona inghinală, fese sau peste o articulație majoră
Puteți avea mai mult de un tip de arsură în același timp.

Arsurile majore necesită îngrijiri medicale urgente. Aceasta poate ajuta la prevenirea cicatricilor, a dizabilităților și a deformărilor.

Arsurile de pe față, mâini, picioare și organe genitale pot fi deosebit de grave.

Copiii sub 4 ani și adulții de peste 60 de ani au o șansă mai mare de complicații și de deces în urma arsurilor grave, deoarece pielea lor tinde să fie mai subțire decât la alte grupe de vârstă.

 

susținerea ta = ❤️


De peste 8 ani fac educație pentru sănătate, investind mii de ore și bani mulți pentru conceperea materialelor și păstrarea site-ului în condiții bune. Tot conținutul este accesibil oricând, gratuit, fără nicio reclamă. Scriu cu pasiune, blândețe și dragoste, dând mai departe toate cunoștințele mele acumulate în peste 15 ani de pregătire și practică medicală. Dacă vrei să mă susții, să știi că poți lua o carte din magazinul oficial al comunității. Am scris 7 de beletristică, dar și 5 pentru copii, cu ilustrații minunate. Doar o frântură din prețul lor îmi rămâne mie și mă ajută să continui munca la toate proiectele. Susținerea ta chiar poate face o diferență.Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.