Despre cancerul la rinichi


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cancerul renal este un cancer care începe în rinichi. Rinichii sunt două organe în formă de fasole, fiecare de mărimea unui pumn. Sunt situați în spatele organelor abdominale, cu câte un rinichi de fiecare parte a coloanei vertebrale.

La adulți, carcinomul cu celule renale este cel mai frecvent tip de cancer renal. Pot apărea și alte tipuri mai puțin frecvente de cancer renal. Copiii mici sunt mai predispuși să dezvolte un tip de cancer de rinichi numit tumora lui Wilms.

Incidența cancerului de rinichi pare să fie în creștere. Unul dintre motive poate fi faptul că tehnicile de imagistică, cum ar fi tomografia computerizată (CT), sunt utilizate mai des. Aceste teste pot duce la descoperirea accidentală a mai multor cancere de rinichi. Cancerul de rinichi este adesea descoperit într-un stadiu incipient, atunci când cancerul este mic și limitat la rinichi.

Simptome


Cancerul de rinichi nu prezintă de obicei semne sau simptome în stadiile sale incipiente. În timp, pot apărea semne și simptome, inclusiv:

  • Sânge în urină, care poate apărea roz, roșu sau de culoarea cola
  • Durere în spate sau în lateral care nu dispare
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Pierdere inexplicabilă în greutate
  • Oboseală
  • Febră

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend