Despre dermatita atopica (eczema)


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Dermatita atopică (eczema) este o afecțiune care face ca pielea să se înroșească și să te mănânce. Este frecventă la copii, dar poate apărea la orice vârstă. Dermatita atopică este de lungă durată (cronică) și tinde să se acutizeze periodic. Poate fi însoțită de astm sau de febra fânului.

Nu a fost găsit niciun leac pentru dermatita atopică. Dar tratamentele și măsurile de autoîngrijire pot ameliora mâncărimile și pot preveni apariția de noi focare. De exemplu, ajută să evitați săpunurile dure, să vă hidratați pielea în mod regulat și să aplicați creme sau unguente medicinale.

Simptome


Semnele și simptomele dermatitei atopice (eczeme) variază foarte mult de la o persoană la alta și includ:

  • Piele uscată
  • Mâncărime, care poate fi severă, în special noaptea
  • Pete roșii până la gri-maronii, în special pe mâini, picioare, glezne, încheieturi, gât, partea superioară a pieptului, pleoape, în interiorul curburii coatelor și genunchilor, iar la sugari, pe față și scalp
  • Umflături mici, în relief, care pot pierde lichid și se pot forma cruste atunci când sunt scărpinate
  • Piele îngroșată, crăpată și solzoasă
  • Piele crudă, sensibilă, umflată de la scărpinat


Dermatita atopică debutează cel mai adesea înainte de vârsta de 5 ani și poate persista în adolescență și la vârsta adultă. La unele persoane, aceasta se manifestă periodic și apoi se vindecă pentru o perioadă de timp, chiar și pentru mai mulți ani.

Cauze


O piele sănătoasă ajută la reținerea umidității și vă protejează de bacterii, iritanți și alergeni. Eczema este legată de o variație genetică care afectează capacitatea pielii de a asigura această protecție. Acest lucru permite ca pielea dumneavoastră să fie afectată de factorii de mediu, iritanți și alergeni.

La unii copii, alergiile alimentare pot juca un rol în provocarea eczemei.

Factori de risc


Principalul factor de risc pentru dermatita atopică este un istoric personal sau familial de eczeme, alergii, febra fânului sau astm.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend