Despre durerile în gât la copii – ce să știi ca părinte


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Durerile de gât apar tot timpul la copii – și, de cele mai multe ori, nu trebuie să îți faci griji. Uneori, însă, părinții trebuie să se îngrijoreze. Iată ce ar trebui să știe părinții despre durerile de gât.

Semne că o durere în gât ar putea fi o urgență
În primul rând și cel mai important, iată când o durere în gât ar putea fi un semn al unei urgențe reale:

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!
  • Atunci când copilul are probleme de respirație. Durerea de gât ar putea fi un semn al unei umflături sau al unui blocaj în sistemul respirator.
  • Atunci când copilul are probleme de înghițire, mai ales dacă salivează. Acesta ar putea fi, de asemenea, un semn al unei umflături sau al unui blocaj periculos.
  • Când copilul are febră mare, care nu scade sau somnolență neobișnuită. O temperatură de 38,9° C sau mai mare care nu scade cu paracetamol sau ibuprofen, sau o somnolență neobișnuită, ar putea fi un semn de infecție gravă.
  • Atunci când copilul are dureri severe, necruțătoare. Acest tip de durere, oriunde, justifică o atenție imediată.


Dacă se întâmplă oricare dintre acestea, trebuie să mergi cu copilul la cea mai apropiată cameră de urgență.

Mai multe motive frecvente pentru durerile de gât la copii


Din fericire, astfel de urgențe sunt rare. Durerile de gât pot fi cauzate de multe lucruri, inclusiv:

  1. Infecții virale. Cel mai probabil este vorba de un virus dacă, împreună cu durerea de gât, copilul are nas congestionat și tuse, poate cu dureri musculare generale, febră, dureri de stomac sau diaree. Multe virusuri diferite pot provoca aceste simptome, inclusiv cel care provoacă COVID-19. Dacă cel mic are aceste simptome, ar trebui să facă un test COVID, chiar dacă nu bănuiești că a fost expus. În aceste zile, chiar și doar o simplă durere în gât ar putea fi COVID.
  2. Alergiile. Durerile de gât vin adesea împreună cu alergiile, mai ales atunci când nasul înfundat duce la respirația pe gură, care duce la o gură uscată. Poate fi greu să faci diferența între alergii și un virus. Dacă durerea de gât este ușoară și este însoțită de nas înfundat, strănut și câteva mâncărimi la nivelul ochilor, sunt șanse să fie vorba de alergii. Dacă nu ești sigur, consultă medicul.
  3. Infecții bacteriene, cum ar fi streptococul în gât. Este mai probabil să fie vorba de o infecție bacteriană dacă există febră și nu curge nasul și nu apare tusea. Uneori, copiii cu angină streptococică vor avea, de asemenea, dureri de cap, dureri de stomac și o erupție cutanată, precum și o voce răgușită.
  4. Iritanți care sunt inhalați sau înghițiți. Expunerea la iritanți din aer, cum ar fi poluarea aerului, poate provoca dureri de gât – la fel ca și înghițirea a tot ceea ce irită gâtul, cum ar fi acizii. Asigurați-vă că țineți toate lucrurile periculoase departe de raza de acțiune a copilului .
  5. Reflux gastroesofagian. Atunci când acidul urcă din stomac, poate duce la dureri de gât, ușor de confundat cu alte tipuri de dureri.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend