Despre migrena cronică


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Migrena episodică vs. cronică

Migrenele sunt o formă de cefalee profund dureroasă și adesea debilitantă. Persoanele care se confruntă cu migrene au adesea nevoie de medicamente eliberate pe bază de rețetă sau de tratament medical pentru a face față simptomelor lor. O simplă pastilă pentru dureri de cap fără prescripție medicală este rareori eficientă pentru tratarea migrenei.

Migrenele pot fi episodice sau cronice. O migrenă episodică tipică (EM) poate persista ore întregi. Apoi, pot trece mai multe săptămâni sau chiar luni între episoadele de migrenă. Migrenele cronice (CM), pe de altă parte, durează mai mult timp și apar mai frecvent.

Potrivit unui studiu american privind prevalența și prevenirea migrenelor (AMPP), 17,1 % din femeile americane și 5,6 % din bărbații americani au migrene episodice, care sunt mult mai frecvente decât migrenele cronice. Unele persoane care se confruntă cu migrene episodice vor dezvolta în cele din urmă migrene cronice, dar nu toate. Doar 1,3 la sută dintre femeile americane și 0,5 la sută dintre bărbații americani se confruntă cu CM.

Simptomele migrenei cronice


Simptomele unei migrene cronice apar cel puțin 15 zile în fiecare lună și timp de cel puțin trei luni consecutive. O migrenă cronică trebuie să implice, de asemenea, două dintre următoarele caracteristici ale migrenei timp de cel puțin opt zile într-o lună:

  • provoacă durere moderată până la severă
  • afectează în mod predominant o parte a capului
  • cauzează o senzație pulsatilă, de pulsație în partea creierului afectată de cefalee
  • începe sau se agravează din cauza unei activități fizice de rutină, cum ar fi mersul pe jos sau curățenia


Cauze


Migrenele nu sunt bine înțelese de către medici și cercetători. Au fost identificate posibile cauze, dar nu au fost încă descoperite răspunsuri definitive. Unele teorii cu privire la cauzele migrenei includ:

Tulburare a sistemului nervos central: O afecțiune neurologică subiacentă ar putea declanșa migrenele cronice.

Dezechilibre chimice: Funcționarea corectă a creierului necesită ca toate substanțele chimice să se potrivească în mod egal și ca toate căile nervoase să fie libere. În cazul în care oricare dintre aceste lucruri sunt întrerupte, pot apărea migrenele.

Factori genetici: Dacă un membru apropiat al familiei, cum ar fi un părinte sau un frate sau o soră, s-a confruntat cu migrene, șansele să aveți migrene cresc.

Nereguli vasculare: Problemele legate de forma, dimensiunea sau fluxul de sânge în vasele către sau în interiorul creierului pot provoca migrene.

În unele cazuri, migrenele cronice pot fi un simptom subiacent al unei alte afecțiuni grave. Afecțiunile care ar putea provoca migrene cronice includ:

  • leziuni cerebrale traumatice
  • inflamație sau alte probleme cu vasele de sânge din creier, inclusiv accident vascular cerebral (AVC)
  • infecții, cum ar fi meningita
  • tumori cerebrale
  • presiune intracraniană prea mică sau prea mare


Atunci când medicul vă diagnostichează migrena cronică, probabil că va efectua teste pentru a exclude aceste afecțiuni.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend