Despre mine

Sunt Vasi Rădulescu

Am absolvit UMF Carol Davila București, Medicină Generală.

Am lucrat cinci ani de zile ca rezident într-un departament tip USC de cardiologie, de unde am cules povești minunate cu pacienții.

Am efectuat sute de gărzi ca rezident sau medic specialist.

Sunt medic specialist în medicină internă (include și cardiologia). Am început un doctorat, cu bursă, pe o temă mixtă din cardiologie/reumatologie.

Am lucrat un an de zile ca specialist într-o clinică privată.

Am decis, curajos, să mă dedic educației medicale, văzând toate carențele din jur, fake news-ul, terapiile aiuritoare promovate peste tot, curentul antivaxxer și multe altele.

Am scris șase cărți, cam toate având legătură cu educația medicală. Ele sunt disponibile aici

Am fondat www.leapsadesanatate.ro ca un joc serios cu articole despre sănătate. Platforma e gratuită și reprezintă o oază de informare veritabilă.

Am fondat Readers Do Good, o editură micuță care are o componentă, nu enormă, dar nici firavă, de implicare în tot felul de cauze sociale.

Am scris romanul Să-ți pui o dorință special pentru asociația Dăruiește Viață, luând decizia să donez și banii obținuți către această asociație și #noifacemunspital.

Intenționez să mă pregătesc în zona de politici de sănătate, pentru un impact și mai mare în sistemul de sănătate.

Momentan am spus stop consultațiilor, din mai multe motive pe care le voi detalia într-o carte. Unii antivacciniști sau adepți ai terapiilor nevalidate științific încearcă să mă discrediteze folosind un status inactiv de la Colegiul Medicilor. Menționez că acel status este din cauza neplății cotizației, lucru care se poate verifica oricând. A fost alegerea mea să iau o pauză de la practică și să mă folosesc de cei 14 ani de pregătire medicală pentru a produce articole, cărți, materiale video, totul pentru educația medicală. Cred că sunt foarte îndreptățit și acoperit să fac asta. Legal, în termen de 5 ani mă pot reintegra oricând în Colegiu, dacă doresc asta.

Gânduri bune,

V.