eCommerce WordPress Themes
plamani de fier poliomielita

Despre Olivia, numai de bine

Nu există nicio bază legală în care Olivia Steer ar putea fi interzisă sau dată în judecată pentru ceea ce promovează. Dar eu cred în puterea fiecăruia de a alege singur ce e mai bine pentru el, pentru copiii lui, după o informare de calitate. Voi analiza cât se poate de obiectiv situația, în ultimul articol pe acest subiect.

Vaccinurile. Steer recomandă publicului ei să nu-și vaccineze copiii. E alegerea ei, dar nu știu pentru ce în lumea asta o alegere personală de acest calibru trebuie neapărat făcută publică. Mai jos vedeți o povestioară interesantă.

Poliomielita a făcut ravagii în lume. Până să introducă Jonas Salk vaccinul în 1952 (folosit din 1955), virusul polio afecta sute de mii de oameni anual. În 1988 a fost primul efort global de a eradica poliomielita, scăzând numărul de cazuri totale undeva la 350.000. Treptat, majoritatea statelor au eliminat această cruntă afecțiune.

plamani de fier poliomielita

poză via wikimedia. Iată cum mai puteau respira cei afectați de polio, băgați în aceste aparate denumite iron lungs. Sinistru, nu?

 

polio-child

poză via kuow.org. Kathy Parrish, o fetiță bolnavă de poliomielită, la consult

Poliomielita, grație vaccinării, a rămas în puține cazuri prin Pakistan, Afganistan, Nigeria. Am cam scăpat de așa ceva, slavă cerului. Sau slavă lui Jonas Salk, mai bine zis.

 

Cancerul. Am expus un punct de vedere coerent aici: O iubesc pe Olivia Steer. Mamografia are rolul ei bine stabilit în protocolul de screening și de diagnostic. Repet. Nu vă jucați cu cancerul de sân. Învățați să vă palpați singure sânii regulat, să mergeți la control dacă simțiți noduli sau găsiți semne locale de alarmă, să aveți încredere în conduita specialistului. Dacă aveți cazuri în familie, cu atât mai mult. Cancerul de sân evoluează de multe ori rapid, tăcut și este depistat când deja e întins în tot corpul. E mai mare păcatul.

 

Proceduri dubioase în urgențele medicochirurgicale. Nu vă jucați cu viața voastră punând mămăligă pe abdomen când aveți simptome de apendicită acută. Mergeți imediat la o cameră de gardă. Nu tratați dureri intense de abdomen cu ceaiuri sau preparate chipurile miraculoase. Duceți-vă la medic și acesta, pe baza consultului, a analizelor de laborator sau imagistice, se va pronunța și va lua măsurile cele mai bune. Medicul vă tratează ca și cum s-ar trata pe el însuși, nu va vrea niciodată să vă facă rău. Dacă ascultați sfaturile Oliviei, vă asumați consecințele, fără discuții.

 

Despre medicină. Domeniul meu are și minusuri. Am ajuns la progrese spectaculoase, putem aplica treat to target, putem personaliza actul terapeutic la pacient, putea investiga în detalii până la gene. Dar facem și greșeli. Uneori, există studii care nu sunt bine construite și rezultatele nu au cum să fie pozitive. Uneori, se prezintă ceva cu entuziasm dar practica medicală nu ne arată aceleași rezultate. Medicul nu trebuie să fie entuziasmat de fiecare descoperire, trebuie să rămână umil, să aștepte dovezi clare, să discute cu toată comunitatea, să fie imparțial când alege un compus anume, să facă ce e mai bine pentru pacienții lui. Vaccinurile vor avea și reacții adverse, dar dacă nu s-a dovedit relația cu autismul, haideți să nu ne hazardăm și să acceptăm exemplul cu polio. Lucrurile se schimbă în medicină: considerăm colesterolul factor de risc cardiovascular, apoi în timp vedem că nu prea se probează, actualizăm ghidurile. Vedem că produsul X are efecte nocive pe dezvoltarea fătului, îl retragem imediat. Învățam, de multe ori cu sacrificii. Dacă s-ar putea și altfel, am face-o, dar din păcate mereu vor exista pierderi pe lângă reușite.

 

Cum ar fi fost lumea de azi fără medicină?

 

V.

 

n.b. E ultimul articol despre Olivia Steer. Am lucruri mult mai bune de făcut.

+ 3 pachete și mai avantajoase!

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

5 comments on “Despre Olivia, numai de bine

  • Raluca Neagu

    septembrie 17, 2016 - 12:53 pm

    Nu cred ca e cea mai buna decizie ca acesta sa fie ultimul articol despre O.S. Femeia va recidiva mai grav de acum. Face incredibil de mult prozeliti,cel mai trist e ca printre oameni instruiti, dar disperati. Hai sa nu fie ultimul articol. Va rog. Va implor. Va multumesc.

    Reply to comment
    • Nautilus

      septembrie 18, 2016 - 8:13 pm

      Numai printre oameni instruiţi. Dacă nu eşti bogat şi instruit, nu ai motivaţia să fii suficient de prost ca să o crezi pe Olivia Steer. Fiindcă te preocupă ceea ce te doare, nu „statutul aristocratic” ca pe fanii ei.

      Pe limba lor: da’ ce, e nevoie, copilu’ meu umblă printre toţi nespălaţii, să ia viruşi? Băi, hahalerelor, (şi “zdrenţelor” şi alte calificative de Pipera), eu îmi ţin copiii numai în casa mea decorată minimalist de firma de arhitectură, cu ceaiuri şi mâncare bio! Sunt prea verde, hipstăriţă şi bio cu poşetă vintage ca să am vreodată nevoie de CNAS!

      Cum spunea un băieţaş d-ăsta mai conservator, ortodox şi anti-norvegian: dacă vrei să fii homosexual, ia exemplu de la Adrian Năstase, care e căsătorit, cu copii, bogat, educat, cu cariera politică, deci un om împlinit.

      După câte vedem, Olivia Steer e un exemplu prin ea însăşi, prin înfăţişare, eleganţă, avere, mariaj care durează de 15 ani, cu 2 copii ai ei şi unul în plus. Şi prin faptul că e foarte greu să facă un cancer de plămâni fiindcă nu fumează, sunt şanse mici să facă vreodată ulcer sau ciroză fiindcă nu bea alcool, nu se îngraşă fiindcă nu mănâncă fripturi şi dulciuri…

      Reply to comment
      • Aura

        septembrie 19, 2016 - 3:36 am

        Din pacate pentru ea si familia ei perfecta, isi frustra atat de mult copiii in privinta mancatului de shtir (un fel de sinonim pt buruieni care suna atat de similar cu steer) incat bucatareasa de la gradinita unde mergeau acestia le dadea pe sub mana chiftele, si alte alimente care le erau interzise. Cat de trist este ca un copil de 4 ani sa aiba dealeri de copane de pui, departe de ochii educatoarelor si parintilor!! De restul problemelor Oliviei nici nu mai amintesc!!!

        Reply to comment
  • gabi vlad

    septembrie 19, 2016 - 6:58 am

    salut !

    Reply to comment
  • o femeie

    octombrie 11, 2016 - 10:39 am

    e interesant daca mai gasim vaccinul anti polio, cel care a scos de pe piata boala in anii 60-70. Era o doza unica suficienta pt imunizare, se producea si in Romania, si costurile erau infime (dr spunea ca era undeva sub 1 dolar). Eu nu am mai gasit si am fost nevoita sa fac la copil un pluri vaccin, 170 lei doza, 5 doze. Nici nu am curaj sa fac teste anti corpi sa vad daca s-a activat, am luptat prea mult cu dermatita.

    In rest, pentru mamografii, va recomand sa urmariti si procedurile din alte tari unde de 2 ani nu se mai folosesc (discutie purtata cu medic din spitale mari din strainezia). Mai grav este ca in romania se face la cerere, contra cost, si pacientele pot cere cand vor ele. Ba cunosc care au refacut mamografia de 3 ori ca sigur medicul s-a inselat (intradevar, mamografia are o rata de esec de 10-20%, aplicata la un lot de 100 mii ies niste ponderi crunte de pacienti bolnavi ignorati dar mai rau, pacienti sanatosi tratati).

    Reply to comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare