Despre sănătatea psihică: semne că ești epuizat mental


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

E ca un fel de oboseală fizică, doar că în loc de mușchi, este vorba de mintea ta.

 • ești mereu nervos să lipsit de răbdare, iritat, îți pierzi des toleranța. E greu să menții controlul când psihic ești fără energie
 • nu îți mai poți duce sarcinile la bun sfârșit. Îți lipsește motivația, nu te mai poți concentra, chiar și sarcini mici par copleșitoare, iar productivitatea ta este la pământ
 • Îți pierzi atenția și reacția rapidă, de multe ori te simți amețit și ai tendința să te pierzi în gânduri. E un lucru destul de important, mai ales la volan.
 • Nu dormi bine, suferi de insomnii
 • Ești tentat să faci lucruri nesănătoase, precum să consumi mai mult alcool, tutun sau chiar alte substanțe, pentru că astea te ajută să controlezi stresul și comportamentul impulsiv
 • Te simți deprimat, nu ai energie să te dai jos din pat dimineața și te miști cu încetinitorul, poate ți-e greu să faci diferite activități zilnice.
 • Te îngrijorezi excesiv. Oboseala mentală îți declanșează sistemul nervos simpatic, mai precis reacția de  „luptă sau fugă”. Anxietatea este un semn de alarmă care îți spune că ceva nu este în regulă. Dacă ești întotdeauna epuizat mental, s-ar putea să începi să te simți panicat sau îngrijorat tot timpul. Acest lucru se întâmplă adesea alături de simptomele depresiei.
 • Exercițiul fizic e tot mai greu, îți scade toleranța la efort
 • Îți schimbi obiceiurile alimentare, ai tendința să mănânci mereu ceva și să nu acorzi atenție asupra cantității și calității. Stresul te poate face să simți nevoia de alimente dulci, sărate sau grase. Sau poate nu mai simți foame deloc și îți scade apetitul.
 • Faci multe greșeli, în special la muncă
 • Resimți mai multă durere fizică – dureri de cap, dureri musculare sau de spate, probleme cu stomacul și altele.
Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend