Tot ce trebuie să ştii despre vaccinul antigripal


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Principalul pilon al prevenirii gripei este vaccinul antigripal, care conține un cocktail de trei sau patru virusuri gripale omorâte pentru a oferi protecție împotriva tulpinilor de gripă A și B aflate în circulație. Anticorpii protectori împotriva gripei apar în sânge la aproximativ două-trei săptămâni după vaccinare.

Vaccinurile antigripale au o eficacitate de aproximativ 60-70% într-un an mediu.

Prin analizarea probelor de gripă recoltate de la pacienți, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) monitorizează în permanență tulpinile de gripă care circulă în comunitate. Aceste informații îi ajută pe medici și pe oamenii de știință să decidă ce virusuri ar trebui să fie incluse în vaccinul pentru anul următor.

Vaccinul este produs prin cultivarea tulpinilor selectate de virus fie în celule de laborator, fie în ouă de găină. Virusul este recoltat și inactivat chimic pentru a-l împiedica să provoace boli. Acest lucru înseamnă că persoanele cu alergie la ouă ar trebui să ceară sfatul medicului înainte de imunizare.

Deoarece vaccinul declanșează răspunsul imunitar în același mod în care ar face-o virusul, acesta poate produce uneori simptome ușoare asemănătoare gripei timp de o zi sau două după administrare. Dar, deoarece vaccinul nu conține virus gripal viu, nu poate provoca apariția gripei.

În unele țări, au fost dezvoltate vaccinuri gripale vii atenuate pentru a fi utilizate la copii. Acestea se administrează sub formă de picături eliberate în nas. Tulpinile atenuate de gripă din aceste vaccinuri produc o infecție foarte ușoară, care este de obicei asimptomatică, dar care, cu toate acestea, activează puternic sistemul imunitar, ducând la formarea de anticorpi protectori și de celule albe din sânge.

Vaccinurile antigripale cu tulpini vii atenuate sunt utilizate la copiii cu vârsta de până la 16 ani și nu prezintă niciun risc pentru persoanele sănătoase, deși, la fel ca toate vaccinurile vii, nu trebuie administrate persoanelor imunocompromise, femeilor însărcinate sau atunci când o persoană suferă de o altă infecție.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend