Diagnosticul şi prevenirea infecţiei cu SARS-CoV


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

SARS-CoV este o infecţie înrudită cu cea provocată de SARS-Cov2.
Pentru a diagnostica SARS, un medic vă întreba persoana în cauză despre simptome și va efectua un examen fizic. Probabil că ar întreba dacă persoana a petrecut recent timp într-o zonă în care era prezent SARS sau dacă a îngrijit o persoană cu SARS.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pentru a fi diagnosticată cu SARS, o persoană trebuie să aibă toate următoarele:

 • o febră de cel puțin 38°C (100,4°F)
 • unul sau mai multe simptome de boală a tractului respirator inferior, cum ar fi tuse, dificultăți de respirație, dificultăți de respirație
 • dovezi radiografice care să sugereze o pneumonie
 • niciun diagnostic alternativ care să explice boala


Atunci când a apărut, SARS era rar, iar simptomele se suprapuneau cu cele ale gripei și ale pneumoniei.

Ar fi fost posibil ca o persoană să aibă SARS doar dacă exista o epidemie în curs și dacă aceasta ar fi fost într-o zonă în care boala era prezentă.

Testele de laborator pot ajuta la identificarea SARS-CoV.

Acestea includ:

 • teste de sânge
 • teste de scaun
 • teste ale secrețiilor nazale
 • teste de imagistică pentru a detecta pneumonia

Este posibil ca aceste teste să nu fie fiabile în timpul primelor etape ale infecției.

Tratament
SARS este o boală care trebuie declarată și o urgență medicală.

În timpul epidemiei din 2003, persoanele cu SARS din SUA nu au fost nevoite să intre în carantină. OMS a recomandat izolarea pacienților și folosirea unor tehnici de barieră pentru a preveni răspândirea virusului, inclusiv măști cu filtru și ochelari de protecție.

Niciun medicament, inclusiv antibioticele, nu părea a fi eficient împotriva SARS. În schimb, furnizorii de asistență medicală au oferit îngrijiri de susținere, inclusiv utilizarea de medicamente pentru ameliorarea simptomelor, cum ar fi febra și tusea. În spital, unele persoane au avut nevoie de un ventilator pentru a le ajuta să respire.

Prevenire
La fel ca în cazul altor boli infecțioase, câteva măsuri simple ar ajuta la prevenirea răspândirii SARS-CoV, în cazul în care acesta ar apărea din nou.

Acestea includ:

 • spălarea frecventă a mâinilor sau curățarea cu un detergent pe bază de alcool
 • evitarea atingerii ochilor, gurii și nasului cu mâinile necurățate
 • acoperirea gurii și a nasului cu un șervețel atunci când tușește sau strănută
 • evitarea împărțirii alimentelor, băuturilor și ustensilelor
 • stând la cel puțin 1,5 metri distanță de alte persoane
 • curățarea regulată a suprafețelor cu dezinfectant
 • În mod similar, orice persoană cu simptome de SARS ar trebui să limiteze interacțiunea cu alte persoane până la 10 zile după ameliorarea simptomelor sale.

SARS părea să fie contagios doar după apariția simptomelor și era cel mai probabil să se răspândească în timpul celei de-a doua săptămâni de boală, potrivit CDC.

De reținut
O epidemie de SARS a avut loc în 2002-2003. Acesta a fost provocat de SARS-CoV, un coronavirus înrudit cu virusul responsabil de actuala pandemie COVID-19.

Atunci când a apărut epidemia, autoritățile sanitare au acționat rapid și au reușit să prevină răspândirea bolii. Din 2004, nu s-a mai înregistrat niciun caz de SARS în întreaga lume.

În prezent, nu există niciun tratament pentru SARS și niciun vaccin împotriva SARS-CoV, dar oamenii de știință au continuat să investigheze.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend