Dieta 5:2 este eficientă pentru a obține o pierdere în greutate la femeile cu diabet gestațional


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Scăderea în greutate după diabetul gestațional poate preveni apariția diabetului de tip 2. Cu toate acestea, găsirea celui mai eficient mod de a pierde în greutate și de a o menține poate fi o provocare, mai ales pentru mamele care au un nou-născut.

Acum, noi cercetări de la Universitatea din Australia de Sud sugerează că populara dietă 5:2 sau dieta cu post intermitent este la fel de eficientă ca o dietă convențională de restricție energetică, permițând femeilor o mai mare alegere și flexibilitate atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

Dieta 5:2 permite cinci zile de alimentație normală în fiecare săptămână, în timp ce restricționează substanțial caloriile pe parcursul a două zile pe săptămână, spre deosebire de o dietă obișnuită care necesită restricții energetice moderate zilnic.

La nivel mondial, una din cinci sarcini este afectată de diabet gestațional, aceste femei având un risc de zece ori mai mare de a dezvolta diabet de tip 2 mai târziu în viață. Femeile care au avut diabet gestațional și sunt, de asemenea, supraponderale prezintă un risc și mai mare. Diabetul de tip 2 are consecințe pe tot parcursul vieții și poate duce la alte boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

Cercetătorul principal, Dr. Kristy Gray de la UniSA, spune că această descoperire va fi foarte bine primită de femeile care doresc să slăbească.

Diabetul gestațional este tipul de diabet cu cea mai rapidă creștere în Australia, afectând 15% din sarcini.”

Dr. Kristy Gray, cercetător principal, UniSA

“O alimentație sănătoasă și o activitate fizică regulată sunt recomandate pentru a gestiona diabetul gestațional, dietele de restricție energetică continuă – sau dietele care reduc caloriile cu 25-30% – fiind cea mai frecventă strategie pentru pierderea în greutate și prevenirea diabetului.

“Problema este, însă, că proaspetele mămici se pun adesea pe ultimul loc – se luptă cu oboseala și jonglează cu responsabilitățile familiale – așa că, atunci când vine vorba de pierderea în greutate, multora le este greu să se țină de o dietă hipocalorică.

“Dieta 5:2 poate oferi o opțiune mai puțin copleșitoare. Deoarece reduce caloriile doar pe parcursul a două zile, unele femei o pot considera mai ușor de adoptat și de respectat, spre deosebire de o dietă constant săracă în calorii care necesită un management constant.

“Cercetările noastre arată că dieta 5:2 este la fel de eficientă pentru a obține o pierdere în greutate ca o dietă continuă cu restricții energetice la femeile care au avut diabet gestațional, ceea ce este minunat, deoarece le oferă femeilor o alegere și un control mai mare.

“Bineînțeles, femeile ar trebui să ceară sfatul unui profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe acest tip de dietă, pentru a se asigura că este potrivită pentru ele.”

Cercetarea a investigat efectele atât ale dietei 5:2 (cinci zile de alimentație normală și două zile de 500 de calorii), cât și ale unei diete cu restricție energetică continuă (1500 de calorii pe zi) asupra pierderii în greutate și a markerilor de risc de diabet la femeile cu un diagnostic anterior de diabet gestațional. Ambele diete au restricționat energia cu aproximativ 25 la sută în fiecare săptămână.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend