Dieta cu puține alimente duce la o scădere semnificativă a simptomelor ADHD


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Copiii ale căror simptome de ADHD au fost reduse drastic după ce au urmat o dietă cu câteva alimente au prezentat o activitate crescută într-o anumită parte a creierului. Cu cât este mai semnificativă schimbarea de comportament, cu atât crește mai mult activitatea în această parte a creierului. Constatând acest lucru, cercetătorii de la Wageningen University & Research au arătat, pentru prima dată, o relație între o scădere a simptomelor ADHD și o activitate crescută în creier după o dietă.

Aceste rezultate au fost publicate în revista științifică Scientific Reports.

Este un pas important în cercetarea privind nutriția și ADHD. Am demonstrat că observarea subiectivă a comportamentului este confirmată în mod obiectiv printr-o scanare a creierului.”

Saartje Hontelez de la Universitatea Wageningen & Research

Activitatea precuneusului

Copiilor li s-a efectuat o scanare a creierului (fMRI) la începutul și la sfârșitul studiului. După prima scanare, copiii au urmat dieta cu puține alimente: li s-a permis să mănânce doar un număr limitat de alimente sigure timp de cinci săptămâni. Apoi a fost efectuată o a doua scanare. La peste șaizeci la sută dintre cei 53 de copii care au avut scanări bune atât înainte, cât și după dietă, părinții au observat o scădere semnificativă a simptomelor ADHD după dieta cu puține alimente. Acești copii au prezentat, de asemenea, o creștere clară a activității precuneus, o zonă care face parte din rețeaua cerebrală a modului implicit și poate cel mai conectat centru din cortex.

Studii anterioare au arătat că copiii cu ADHD au o activitate cerebrală mai scăzută în această zonă a creierului și că tratamentul cu Ritalin crește această activitate. Hontelez: “Constatările noastre se potrivesc cu cunoștințele actuale despre această zonă a creierului. Observăm o creștere similară a activității atunci când simptomele ADHD dispar după ce urmează dieta cu puține alimente cu cea observată în urma tratamentului cu Ritalin’.

ADHD și alimentația


Aproximativ șase la sută din toți copiii din Țările de Jos suferă de ADHD, o tulburare de deficit de atenție cu hiperactivitate. Simptomele sunt reduse semnificativ atunci când acești copii urmează dieta cu puține alimente. Studii anterioare au arătat că cel puțin șaizeci la sută dintre copii nu mai îndeplinesc criteriile pentru ADHD după ce urmează această dietă.

Dieta cu puține alimente este dificil de urmat și nu poate fi aplicată pur și simplu. Prin urmare, este important să se înțeleagă mai bine relația biologică dintre nutriție și ADHD. Wageningen University & Research studiază în prezent și rolul microbiotei (bacteriile din intestine) pentru a desluși în continuare modul în care funcționează dieta.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend