Dieta în boala Crohn


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un plan de dietă care funcționează pentru o persoană cu boala Crohn poate să nu funcționeze pentru o altcineva. Acest lucru se datorează faptului că boala poate implica diferite zone ale tractului gastrointestinal la diferite persoane. Este important să aflați ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Acest lucru se poate face urmărind simptomele pe măsură ce adăugați sau eliminați anumite alimente din dietă. Modul de viață și modificările dietei vă pot ajuta să reduceți reapariția simptomelor și să reduceți severitatea acestora.

Reglați aportul de fibre

Unii oameni au nevoie de o dietă bogată în fibre, bogată în proteine. Pentru alții, prezența unor resturi alimentare suplimentare din alimentele bogate în fibre, cum ar fi fructele și legumele, poate agrava tractul GI. Dacă acesta este cazul, poate fi necesar să treceți la o dietă cu conținut scăzut de reziduuri. Cercetările pentru această dietă specială sunt multiple, așa că vorbiți cu medicul dumneavoastră despre nevoile dvs. personale.

Limitați aportul de grăsimi

Boala Crohn poate interfera cu capacitatea organismului de a descompune și a absorbi grăsimile. Acest exces de grăsime va trece de la intestinul subțire la colon, ceea ce poate provoca diaree. Cu toate acestea, un studiu din 2017 pe șoareci a sugerat că o dietă mai bogată în grăsimi vegetale avea potențialul de a schimba microbiomul intestinal în moduri pozitive pentru boala Crohn. Sunt necesare mai multe cercetări, iar medicul dumneavoastră sau un nutriționist vă pot ajuta să vă ghidați în aportul de grăsimi.

Limitați aportul de lactate

Anterior, este posibil să nu fi avut intoleranță la lactoză, dar corpul dumneavoastră poate dezvolta dificultăți la digerarea unor produse lactate atunci când aveți boala Crohn. Consumul de lactate poate duce la indigestie, crampe abdominale și diaree pentru unii oameni.

Bea suficientă apă

Boala Crohn poate afecta capacitatea organismului de a absorbi apa din tractul digestiv. Acest lucru poate duce la deshidratare. Riscul de deshidratare este deosebit de mare dacă aveți diaree sau sângerări.

Luați în considerare sursele alternative de vitamine și minerale

Boala Crohn poate afecta capacitatea intestinelor de a absorbi în mod corespunzător alți nutrienți din alimente. Consumul de alimente bogate în nutrienți poate să nu fie suficient. Discutați cu medicul dumneavoastră despre administrarea de multivitamine pentru a afla dacă acest lucru este potrivit pentru dumneavoastră.

Colaborați cu medicul dumneavoastră pentru a afla ce se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Acestea vă pot îndruma către un nutriționist. Împreună, vă puteți identifica planul alimentar și puteți crea ghiduri pentru o dietă echilibrată.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend