Diferite tipuri de alergie la polen


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

 Există o varietate de tipuri diferite de polen, motiv pentru care simptomele alergiei unei persoane pot fi accentuate atunci când copacii înfloresc, iar o altă persoană poate avea simptome care se agravează la contact cu ierburile care cresc sau cu fânul proaspăt cosit.

Evită să stai afară în perioadele cele mai încărcate de polenuri. Ia un pachet de cărți din SHOP, apucă-te de citit și rămâi protejat de simptome.

Oamenii pot fi alergici la următoarele tipuri de polen:

  • ierburi
  • copaci, cum ar fi mesteacănul, cedrul și stejarul
  • buruieni, cum ar fi ambrozie, salvie sau știr sălbatic

Potrivit Fundației pentru Astm și Alergie din America, ierburile sunt cea mai frecventă alergie la polen. Dacă o persoană nu știe la ce polen este alergic, poate consulta un medic specializat în alergii, și anume alergologi și imunologi. Medicii pot efectua teste pentru a determina la ce tipuri de polen este sensibilă o persoană – iar aceste teste sunt reprezentate de anumite picături de substanță care, în contact cu pielea, determină reacție locală dacă organismul este sensibil la respectivul antigen.

Aceste informații sunt utile deoarece fiecare tip de plantă crește în perioade diferite ale anului. Știind la ce tip de polen ești alergic, te ajută să știi când să începi administrarea medicamentelor, precum și momentele potrivite de a sta în casă (cu geamurile închise) și a evita contactul cu aerul plin de polenuri, inclusiv ca perioade ale zilei în care aerul este mai încărcat.
Unele persoane cu alergie la polen consideră că sunt sensibile și la anumite tipuri de alimente. De exemplu, persoanele care sunt alergice la polenul de mesteacăn pot fi, de asemenea, alergice la mere sau alune crude. Acest lucru se datorează faptului că polenul din mesteacăn este similar cu proteinele prezente în aceste alimente. O persoană ar trebui să vorbească cu alergologul său despre modul în care alergiile la polen ar putea afecta ceea ce mănâncă.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend