Din seria lucrurilor ce pot cauza – sau nu – cancer


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pentru mai multe sfaturi de acest gen, intră în SHOP și ia de acolo cărți cu sfaturi medicale și povești de viață, de consumat la cafea.

Îndulcitori artificiali

În ciuda tuturor discuțiilor – și a e-mailurilor în lanț – nu există nicio dovadă că aceste suplimente de zahăr cresc riscul de cancer. Zaharina a provocat cancer la șobolani, dar corpul lor reacționează la acesta diferit de al nostru, spun cercetătorii. Nu a existat o etichetă de avertizare împotriva cancerului din 2000. Un studiu despre aspartam la oameni nu a găsit nicio asociere între cele 2.

Raze X.

Dentistul te acoperă într-o pătură de plumb dintr-un motiv bine întemeiat atunci când vine vorba să faci o radiografie dentară. Chiar și dozele mici de raze X vă cresc șansele de a face cancer, dar numai într-o proporție mică. În general, cu cât este mai mare doza de radiații, cu atât este mai mare riscul. Dar nu există o cantitate totală de radiații de acest gen. De aceea, este de preferat să faci astfel de investigații doar la recomandarea strictă a medicului și folosind echipament de protecție acolo unde este posibil, pentru a limita cât mai mult expunerea.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Telefoanele

Acest gadget, pe care îl ții aproape tot timpul lângă tine, poate chiar dormi noaptea cu el sub pernă, dă același tip de energie ca și cuptoarele cu microunde. Până în prezent, nu a fost legat de cancer în mod explicit, dar sunt necesare mai multe cercetări. Doar pentru a fi în siguranță: folosește-l pe termen cât mai scurt, la nevoie și utilizează un dispozitiv hands-free.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend