Doar numărul caloriilor contează – mituri despre nutriţie demontate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

“Calorii înăuntru, calorii afară” este tot ceea ce contează când vine vorba de pierderea în greutate.


Deși crearea unui deficit caloric prin arderea a mai multă energie decât consumi este cel mai important factor atunci când vine vorba de pierderea în greutate, nu este singurul lucru care contează.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Bazarea exclusiv pe aportul caloric nu ține cont de numărul mare de variabile care pot împiedica pe cineva să slăbească, chiar și atunci când urmează o dietă foarte săracă în calorii.

De exemplu, dezechilibrele hormonale, afecțiunile de sănătate precum hipotiroidismul, adaptările metabolice, utilizarea anumitor medicamente și genetica sunt doar câțiva dintre factorii care pot face ca pierderea în greutate să fie mai dificilă pentru unele persoane, chiar și atunci când urmează o dietă strictă.

De asemenea, acest concept nu reușește să sublinieze importanța sustenabilității și a calității dietei pentru pierderea în greutate. Cei care urmează metoda “calorii înăuntru, calorii afară” se concentrează, de obicei, doar pe valoarea calorică a alimentelor, nu și pe valoarea nutritivă a acestora.

Acest lucru poate duce la alegerea unor alimente cu puține calorii și sărace în nutrienți, cum ar fi prăjiturile de orez și albușurile de ou, în detrimentul unor alimente cu un conținut caloric mai ridicat și cu o densitate mare de nutrienți, cum ar fi avocado și ouăle întregi, ceea ce nu este cel mai bine pentru sănătatea generală.

Se preferă consumul unor alimente mai sănătoase, chit că sunt mai bogate caloric, decât unora mai nesănătoase care promit mai puţine calorii.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend