5 lucruri pe care trebuie să le știi despre dormitul cu lentilele de contact


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Ați fost vreodată prea obosit pentru a vă scoate lentilele? Ni s-a întâmplat tuturor! Dar ce se întâmplă cu ochii noștri când dormim cu lentilele de contact? Globii oculari au nevoie de timp pentru a respira pentru a rămâne sănătoși și a lucra așa cum ar trebui. Iată 5 lucruri importante pe care ar trebui să le știți despre dormitul cu lentilele de contact.

Pentru a obține oxigen, corneea dvs. are nevoie de acces la aer


La fel ca restul corpului tău, ochii tăi au nevoie de oxigen pentru a supraviețui.
Majoritatea lentilelor de contact sunt fabricate dintr-un material plastic subțire, care nu este foarte respirabil. Aceasta este o problemă, deoarece corneea dvs., care este partea subțire și clară a globului ocular, nu are sânge care circulă către ochi și are nevoie de oxigen pentru a-l menține sănătos.
Purtarea lentilelor de contact va reduce cantitatea totală de aer pe care o primesc ochii. De asemenea, există şi o scădere a oxigenului în cornee în timpul somnului, deoarece ochii sunt închiși.
Combinația dintre a avea lentile de contact și a dormi poate reduce în mod critic cantitatea de oxigen care ajunge în ochii tăi.

Dormitul cu lentilele de contact poate crește riscul de infecții ale ochilor


Fără un acces adecvat la oxigen, corneele vor începe să crească și să se umfle. Acest proces se numește keratită, ceea ce înseamnă că fiziologia ochiului este deteriorată și modificată.
Când începe să apară keratita, inflamația determină apariția unor mici goluri pe suprafața ochilor, care nu doriți să se întâmple. Sistemul imunitar care vă protejează corpul este separat de sistemul imunitar care vă protejează ochiul. Aceasta nu este o veste bună pentru ochii tăi când bacteriile încep să-și croiască drum prin acele goluri și invadează corneea.
Un simptom al unei posibile infecții sau al debutului keratitei ar putea fi ochii roșii, iritați și mâncărimile. Scoaterea regulată a lentilelor de contact ar trebui să inverseze și să reducă simptomele înainte ca acestea să se înrăutățească.
Chiar și cei mai curați utilizatori de contact vor avea o acumulare de germeni. Nu uitați să înlocuiți lentilele, deoarece acestea sunt destinate înlocuirii și curățați carcasa lentilelor de contact pentru a preveni acumularea de bacterii.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Cu cât este mai lung puiul de somn, cu atât este mai periculos


Mulți oameni decid să doarmă în timp ce încă mai poartă lentile de contact, deoarece au mai făcut-o înainte, fără probleme. Cu toate acestea, vă asumați un risc de fiecare dată când decideți să adormiți cu lentilele.
Ochiul tău se va extinde și se va umfla ori de câte ori este închis, indiferent de perioada de timp. Perioade mai scurte de timp, cum ar fi 15 sau 30 de minute, sunt mai puțin susceptibile de a provoca daune, dar este totuși un risc.

Preveniți ochii uscați și zgâriați cu picături de ochi lubrifiante


Lentilele de contact vă ajută cu vederea, dar în cele din urmă pot duce la abraziuni ale mucoasei pleoapei. Va trebui să utilizați exces de lubrifiere pentru a preveni zgârierea și uscarea ochilor.

Lentile de contact cu care poţi dormi peste noapte aprobate de FDA


Aceste lentile de contact sunt numite lentile de uzură extinsă și sunt concepute pentru a fi purtate pentru perioade mai lungi, mai degrabă decât pentru uzura zilnică. Acestea sunt realizate folosind un hidrogel din silicon, care este mai subțire decât lentilele obişnuite. Hidrogelul creează o barieră mai ușor de respirat.
Chiar dacă sunt aprobate pentru maximum 30 de zile, veți dori totuși să le scoateți ori de câte ori începeți să vedeți iritații și, sperăm, înainte de acel moment, astfel încât să nu existe probleme.
Privind avantajele și dezavantajele purtării lentilelor de contact, un potențial dezavantaj este necesitatea de a avea grijă de lentile și de a practică o igienă bună a lentilelor de contact. Există întotdeauna posibilitatea ca bacteriile și germenii să fie prinși între lentilă și ochi, provocând probleme și infecții. Fiți conștienți de aceste pericole potențiale chiar și atunci când cumpărați lentile din hidrogel.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend