Dovezi că dislexia afectează procesarea vizuală a copiilor dincolo de problemele de citire


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Copiii cu dislexie procesează mai greu informațiile vizuale, potrivit unei noi cercetări care aruncă o nouă lumină asupra proceselor cerebrale afectate de dislexie, dincolo de capacitatea de citire.

Studiul, publicat în JNeurosci și primul care combină noi metode pentru a înțelege procesarea vizuală și activitatea cerebrală în cazul dislexiei, a provocat un grup de copii cu vârste cuprinse între șase și 14 ani să identifice direcția medie de mișcare a unei mase de puncte în mișcare, în timp ce activitatea lor cerebrală a fost măsurată.

Studiul a constatat că copiilor cu dislexie le lua mai mult timp pentru a aduna dovezile vizuale și erau mai puțin exacți decât colegii lor cu o dezvoltare normală și că diferențele de comportament se reflectau în diferențele de activitate cerebrală.

Deși se știe că abilitatea de citire este afectată de dislexie, cercetătorii nu știu încă ce procese cerebrale sunt afectate de această afecțiune. O mai bună înțelegere a acestui aspect ar putea duce la un sprijin mai eficient pentru cei afectați.

Dr. Cathy Manning, cercetător principal în cadrul Centrului pentru autism de la Universitatea din Reading, a declarat: “Aceste constatări arată că dificultățile cu care se confruntă copiii cu dislexie nu se limitează la citire și scriere. În schimb, ca grup, copiii cu dislexie prezintă, de asemenea, diferențe în modul în care procesează informațiile vizuale și iau decizii în legătură cu acestea.

“Vor fi necesare cercetări viitoare pentru a vedea dacă aceste diferențe în procesarea vizuală și în luarea deciziilor pot fi antrenate pentru a îmbunătăți capacitatea de citire a copiilor afectați sau pentru a oferi indicii cu privire la cauzele dislexiei.”

Monitorizarea activității cerebrale cu ajutorul EEG în cadrul studiului a arătat că activitatea sincronizată peste regiunile centro-parietale ale creierului implicate în luarea deciziilor a crescut constant la toți copiii în timpul sarcinii până când aceștia au luat o decizie. Cu toate acestea, acest lucru s-a întâmplat mai treptat la copiii cu dislexie.

Studiul susține o legătură între procesarea mișcării și dislexie, deși cauzele nu sunt încă cunoscute.

Dacă dislexia este, în esența sa, o tulburare de procesare vizuală este viu dezbătută în rândul cercetătorilor. Având în vedere că cititul și scrisul reprezintă o provocare cheie în rândul copiilor cu dislexie, o mai bună înțelegere a efectelor acesteia asupra creierului ar putea ajuta la îmbunătățirea intervențiilor existente.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend