wild-proiectie-decat-o-revista

Drumul către mine însumi


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Viața nu este o colecție de povești exclusiv frumoase. Ea încorporează drame și suferințe, dincolo de sclipirile de fericire sau perioadele în care s-a ajuns la armonie. E de ajuns să citim povestirile lui Alice Munro pentru a percepe fețele întunecate ale călătoriei noastre prin lume.

Uneori, în noi poate încolți o sămânță-idee: nevoia primordială a unei aventuri, prin excelență solitară, în dulcele stil Walden; o călătorie care, în esență, are rol de introspecție. Căutăm drumul către noi înșine, unul sinuos, pe alocuri chiar blocat cu toate detritusurile existenței noastre.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Am citit pe nerăsuflate “În sălbăticie”, romanul lui Jon Krakauer în care puștiul dezamăgit de presiunile lumii cotidiene simte nevoia să fugă în Alaska, departe de civilizație, pentru a se descoperi așa cum este cu adevărat. Când am auzit de Wild, adaptarea genialei cărți scrise de Cheryl Strayed, m-am gândit la aceeași idee. Aveam repede să observ și diferențele. Ceea ce la Krakauer se menține o revoltă transfigurată în lupte multiple – și în mare parte asumate – pentru supraviețuire, la Strayed rămâne oarecum liniar – un ritual de purificare.

wild-de-sheryl-strayed

Avem cu toții astfel de momente în viață. Unii simt nevoia unui an sabatic și încep să călătorească mult prin toată lumea. Alții închid pur și simplu tot ce au făcut într-un oraș mare și zgomos, își cumpără o proprietate lângă un lac sau o pădure și viețuiesc acolo, într-o liniște la care au tânjit mult timp. Alții pornesc în călătorii cu iz de inițiere, de fapt în esență o masivă introspecție și rearanjare a propriilor valori.

Cred că despre asta e vorba și în Wild: punct și de la capăt. Purificare. Principiul nu poate fi însă aplicat ex abrupto, fiind nevoie de un element interpus, în cazul nostru o călătorie în cea mai mare parte solitară. Pe parcursul ei, acele detritusuri sunt rând pe rând aruncate, dramele personale sunt în sfârșit acceptate și asimilate firesc. Wild e un restart de care, la un moment dat, avem cu toții nevoie.

wild-proiectie-decat-o-revista

Sheryl Strayed va fi prezentă la The Power of Storytelling, eveniment de mare calibru ce gravitează în jurul scrierii narative, desfășurat pe 14 și 15 octombrie. Evenimentul este produs de Cristian Lupșa și echipa Decât o Revistă.

Pe 13 octombrie la ora 19:30, va fi ultima proiecție a filmului Wild, la Muzeul Țăranului Român, Studio Horia Bernea. Atmosfera e minunată acolo, filmul se simte cu totul altfel iar Cheryl Strayed va fi prezentă! Am, de asemenea, plăcerea de a oferi, cu sprijinul prietenilor dragi de la DoR, o invitație dublă la această proiecție. Urmăriți postarea de pe Facebook pentru detalii.

 

V.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend