Durerea de cap cauzată de activitate fizică – ce este?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Durerile de cap cauzate de exerciții fizice apar în timpul sau după exerciții fizice susținute și intense. Unele activități asociate cu durerile de cap cauzate de exerciții fizice includ alergarea, canotajul, tenisul, înotul și ridicarea greutății.

Medicii împart durerile de cap cauzate de exerciții fizice în două categorii. Durerile de cap de exercițiu primare sunt, de obicei, inofensive, nu sunt legate de nicio problemă de bază și pot fi adesea prevenite cu medicamente.

Durerile de cap secundare cauzate de exerciții fizice sunt cauzate de o problemă de bază, adesea gravă, în interiorul creierului – cum ar fi hemoragia sau o tumoare – sau în afara creierului – cum ar fi boala coronariană. Durerile de cap secundare cauzate de exerciții fizice pot necesita asistență medicală de urgență.

Dureri de cap primare

  • Aceste dureri de cap:
  • Sunt de obicei descrise ca fiind pulsatile
  • Apar în timpul sau după exerciții fizice intense
  • Afectează ambele părți ale capului în majoritatea cazurilor

Dureri de cap secundare cauzate de exerciții fizice

Aceste dureri de cap pot provoca:

  • Aceleași simptome ca și durerile de cap de efort primar
  • Vărsături
  • Pierderea cunoștinței
  • Vedere dublă
  • Rigiditate a gâtului

Durerile de cap din cauza exercițiilor fizice primare durează, de obicei, între 5 minute și 48 de ore, în timp ce durerile de cap din cauza exercițiilor fizice secundare durează, de obicei, cel puțin o zi și, uneori, persistă timp de câteva zile sau mai mult.

Când trebuie să consultați un medic

Dacă aveți o durere de cap în timpul sau după exerciții fizice, consultați-vă medicul. Adresați-vă imediat medicului dacă durerea de cap începe brusc sau dacă este prima  durere de cap de acest tip.

Epuizarea din cauza căldurii este o afecțiune ale cărei simptome pot include transpirația abundentă și un puls rapid, ca urmare a supraîncălzirii corpului. Este unul dintre cele trei sindroame legate de căldură, crampele provocate de căldură fiind cele mai ușoare, iar insolația fiind cea mai gravă.

Cauzele epuizării din cauza căldurii includ expunerea la temperaturi ridicate, în special atunci când este combinată cu o umiditate ridicată, și activitatea fizică intensă. Fără un tratament prompt, epuizarea din cauza căldurii poate duce la insolație, o afecțiune care pune în pericol viața. Din fericire, epuizarea din cauza căldurii poate fi prevenită.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend