Embrionii umani pot fi acum dezvoltați în laborator și după 14 zile, după schimbarea istorică a ghidurilor


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Oamenii de știință vor putea acum să crească embrioni umani mai mult de 14 zile după ce Societatea Internațională de Cercetare a Celulelor Stem (ISSCR) și-a actualizat ghidurile. „Regula de 14 zile”, care a fost în vigoare de la sfârșitul anilor 1900, a fost concepută pentru a împiedica cercetătorii să dezvolte embrioni dincolo de punctul în care începe să se formeze o linie vizibilă de celule, dar pași semnificativi în cercetare au însemnat că relaxarea acestei reguli este necesară pentru continuarea dezvoltării și evoluției cercetării.

Fiecare caz va face acum obiectul unei revizuiri și aprobări etice riguroase înainte ca cercetătorii să aibă voie să continue dezvoltarea unui embrion. În timp ce studiul embrionilor umani este plin de dezbateri controversate, cercetătorii consideră că relaxarea acestor ghiduri de urmat în studii este importantă pentru a înțelege problemele de dezvoltare care apar după cele 14 zile alocate.

  „Continuă să apară noi abordări științifice în toate domeniile, dar în special în domeniul științei celulelor stem. Unele dintre aceste tehnologii emergente prezintă provocări etice, chiar și atunci când beneficiul pentru sănătatea umană poate fi obiectivul pe termen lung ”, a declarat profesorul Melissa Little, om de știință, Institutul de cercetare pentru copii Murdoch și președinte al ISSCR, într-o declarație. „Acest lucru se întâmplă în special în cercetarea manipulării embrionului uman și generării de țesuturi himerice om-animal. Faptul că aceste ghiduri au fost elaborate chiar de comunitatea de cercetare indică un profund sentiment de responsabilitate și integritate și o dorință activă de a se asigura că știința este în pas cu comunitatea. ”

Regula de 14 zile este una dintre cele mai larg adoptate reguli medicale din istorie, aproape fiecare țară din lume o implementează în orientările lor. A intrat în vigoare după introducerea fertilizării in vitro (FIV), în care capacitatea de a dezvolta embrioni umani în mediile de laborator pentru cercetare și fertilizare a schimbat biologia dezvoltării.

În jurul perioadei de 15 zile, o structură numită „linie primitivă” se dezvoltă în partea din spate a embrionului, care este o linie de celule vizibile care marchează începutul gastrulației (formarea mai multor straturi de celule). Acesta a fost considerat un punct evident în care să se oprească cercetările ulterioare, iar ghidurile au fost acceptate în cadrul comitetelor de cercetare. Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologia a progresat, a devenit evident că multe defecte care duc la avort spontan sau la stări de sănătate permanente încep după 14 zile. Ca atare, a fost solicitată o revizuire a acestor orientări, iar ISSCR a considerat că este necesar să slăbească aceste limite.

Acum, cercetătorii sunt încrezători că relaxarea limitelor va avea un efect benefic, dar vor să se asigure că organismele de reglementare sunt capabile să continue să se asigure că sunt respectate considerațiile etice. Odată cu progresele în dezvoltarea de terapii bazate pe celule stem, crearea de țesut care combina celule umane si animale este necesara pentru a dovedi valoarea unor astfel de tratamente înainte de a trece la om. „Acest lucru prezintă, de asemenea, provocări etice care trebuie luate în considerare ”, a spus profesorul Little.

Odată cu progresele in editarea genelor, exista perspectiva livrării de celule modificate genetic. În timp ce acest lucru aduce o mare promisiune de noi tratamente, este de asemenea important să existe o cercetare monitorizată și aprobată. În toate cazurile, ghidurile delimitează situația în care o tehnologie are potențialul de a face bine, dar trebuie să fie supravegheată și reglementată. 

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend