Endometrioza nediagnosticată compromite tratamentul fertilității


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Femeile cu endometrioză nediagnosticată vor avea dificultăți în a rămâne însărcinate fără FIV, potrivit unui studiu al Universității din Queensland.

Dr. Katrina Moss, cercetător la UQ School of Public Health, a declarat că femeile a căror endometrioză nu a fost diagnosticată până după ce au început tratamentul de fertilitate au ajuns să facă mai multe cicluri, au folosit tratamente care nu sunt recomandate și au avut mai puține șanse de a avea un copil.

“În schimb, studiul nostru a constatat că femeile care au fost diagnosticate cu endometrioză înainte de a urma un tratament de fertilitate au avut aceleași rezultate ca și cele fără această afecțiune”, a declarat Dr. Moss.

În Australia, 1 din 9 femei sunt diagnosticate cu endometrioză, iar 40% dintre acestea se confruntă cu infertilitatea.

Dr. Moss a declarat că femeile australiene pot aștepta între 4 și 11 ani înainte de a fi diagnosticate cu endometrioză, iar diagnosticul întârziat reduce șansele ca tratamentele de fertilitate să aibă succes.

“În studiul nostru național de 1322 de femei, 35 la sută dintre participante aveau endometrioză și o treime dintre acestea nu au fost diagnosticate decât după ce au început tratamentul de fertilitate”, a declarat Dr. Moss.

“Femeile care au fost diagnosticate târziu au fost de 4 ori mai predispuse să facă o mulțime de cicluri, uneori până la 36 de cicluri de tratament de fertilitate”, a spus ea.

“De asemenea, au avut cu 33% mai puține șanse să raporteze o naștere”.

Specialistul în fertilitate și profesorul Hayden Homer, de la Centrul de cercetare clinică al UQ, a declarat că diagnosticarea timpurie a endometriozei și accesul timpuriu la FIV au creat condiții de egalitate, deoarece au fost înregistrate aceleași rezultate și pentru femeile care nu aveau această afecțiune.

“Este foarte avantajos să se diagnosticheze endometrioza înainte de a începe tratamentul de fertilitate și să se ajusteze tratamentul în consecință”, a declarat profesorul Homer.

“În caz contrar, femeile au mai puține șanse de a avea un copil și se confruntă cu o povară financiară și psihologică mai mare a tratamentului.

“Este esențial să rămânem extrem de vigilenți cu privire la posibilitatea endometriozei în rândul femeilor care se gândesc la un tratament de fertilitate, mai ales în prezența unor dureri pelviene severe.”

Acest studiu a utilizat date din Studiul longitudinal australian privind sănătatea femeilor (ALSWH).

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend