Este călătoria cu avionul sigură pentru un copil?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Călătoria cu avionul este adecvată pentru majoritatea sugarilor. Totuși, înainte de a zbura cu bebelușul, luați în considerare:

Vârsta copilului. Medicul copilului dumneavoastră ar putea descuraja călătoriile inutile cu avionul la scurt timp după naștere. Nou-născuții au un sistem imunitar în curs de dezvoltare și călătoriile cu avionul ar putea crește riscul de a lua o boală infecțioasă. Dacă alegeți să călătoriți cu un bebeluș, spălați-vă frecvent pe mâini sau folosiți dezinfectant pentru mâini și evitați contactul cu călătorii evident bolnavi.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!


Urechile bebelușului. Schimbarea presiunii din cabină în timpul unui zbor provoacă modificări temporare ale presiunii din urechea medie, care pot declanșa dureri de ureche. Pentru a ajuta la echilibrarea presiunii în urechile bebelușului, oferiți-i un biberon sau o suzetă pe care să o sugă în timpul decolării și al coborârii inițiale. Ar putea fi de ajutor să încercați să programați hrănirea bebelușului dvs. astfel încât acesta să fie flămând în aceste momente. Dacă bebelușul dvs. a suferit o operație la ureche sau o infecție la ureche în ultimele două săptămâni, întrebați-l pe medicul său dacă este în regulă să zboare.

De asemenea, nivelul de zgomot din cabina avionului este ridicat, în special în timpul decolării. Luați în considerare utilizarea de tampoane de vată, căști cu anulare a zgomotului sau dopuri mici pentru urechi pentru a limita expunerea bebelușului dvs. la acest zgomot și pentru a-i facilita somnul.

Respirația bebelușului. În timpul zborului, presiunea aerului din cabina unui avion este mai mică decât cea de pe uscat. Această schimbare temporară a nivelului de oxigen nu pare să pună probleme pentru bebelușii altfel sănătoși. Cu toate acestea, dacă bebelușul s-a născut prematur, are probleme cronice de inimă sau de plămâni sau prezintă simptome respiratorii superioare sau inferioare, discutați cu medicul copilului înainte de a zbura.


Scaunul de siguranță al bebelușului. Majoritatea scaunelor auto pentru bebeluși sunt certificate pentru călătorii cu avionul. Deși companiile aeriene permit de obicei ca bebelușii să stea în poala unei persoane care îi îngrijește în timpul zborului, Administrația Federală a Aviației recomandă ca bebelușii să călătorească în scaune de siguranță fixate corespunzător. Dacă alegeți să nu cumpărați un bilet pentru copilul dumneavoastră, întrebați despre locurile libere atunci când vă îmbarcați în avion.


Nu vă lăsați tentat să îi dați bebelușului un medicament fără prescripție medicală, cum ar fi difenhidramina (Benadryl, altele), pentru a încuraja somnul în timpul zborului. Practica nu este recomandată și, uneori, medicamentul poate avea efectul opus.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend