Este o migrenă doar o durere de cap foarte rea?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Migrenele afectează aproximativ 28 de milioane de americani, 35% dintre aceștia având între una și patru migrene pe lună, potrivit National Headache Foundation. Deoarece migrenele sunt atât de frecvente, mulți oameni au ajuns să creadă că sunt doar dureri de cap puternice – o parte normală a vieții.

Migrenele sunt considerate dureri de cap intense, care pot pune capăt rutinei zilnice. Cu toate acestea, ele nu sunt doar dureri de cap foarte rele și nu ar trebui să fie luate cu ușurință. Dr. John Greenfield, neurolog la UAMS, spune că migrenele frecvente pot fi un semn al unei probleme mult mai mari.

“Migrenele sunt o tulburare neurologică și se crede că apar din cauza excitabilității crescute în unele zone ale creierului.”

O migrenă este o durere de cap, dar nu este orice fel de durere de cap. Dr. Greenfield spune că este o “durere de cap în sens de boală”, care poate provoca greață, vărsături și sensibilitate la lumină și zgomote puternice.

“Odată cu debutul unei migrene, neuronii excitabili declanșează un eveniment în cascadă numit “depresie de răspândire” care migrează pe suprafața creierului”, spune Dr. Greenfield. “Acest lucru este uneori asociat cu o “aură”, care este o tulburare vizuală ce poate arăta ca un punct luminos/ o pată oarbă sau linii zimțate în vederea periferică.”

Nu există un leac real pentru migrene, dar acestea pot fi gestionate cu medicamente, spune Dr. Greenfield. Există multe medicamente diferite și este posibil ca medicul dumneavoastră să fie nevoit să încerce mai multe înainte de a-l găsi pe cel potrivit.

“Dacă aveți dureri de cap noi sau care se schimbă, dureri de cap care se agravează sau dureri de cap care sunt asociate cu alte simptome (slăbiciune, amorțeală, amețeli), trebuie să fiți evaluat de un medic sau de un specialist în cefalee. Acest lucru va asigura că nu sunt cauzate de o problemă mai gravă, cum ar fi o tumoare cerebrală, o malformație vasculară sau o vasculită.”

Sursa

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend