Este posibil să iei prea multă vitamina C?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

În timp ce vitamina C (acidul ascorbic) este un nutrient esențial, este posibil să luați prea multă.

Vitamina C este o vitamină solubilă în apă care susține creșterea și dezvoltarea normală și ajută organismul să absoarbă fierul. Deoarece organismul nu produce sau stochează vitamina C, este important să includeți vitamina C în dietă. Pentru majoritatea oamenilor, o portocală sau o ceașcă de căpșuni, ardei roșu tocat sau broccoli asigură suficientă vitamina C pentru o zi.

Pentru adulți, cantitatea zilnică recomandată de vitamina C este de 65 până la 90 de miligrame (mg) pe zi, iar limita superioară este de 2.000 mg pe zi. Deși este puțin probabil ca o cantitate prea mare de vitamina C din alimentație să fie dăunătoare, megadozele de suplimente de vitamina C ar putea provoca:

Diareea

Greață

Vărsături

Arsuri la stomac

Crampe abdominale

Dureri de cap

Insomnie

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend