Este sigur să folosiți o cadă cu hidromasaj în timpul sarcinii?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Sarcina și cadă cu hidromasaj pot fi o combinație riscantă.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Petrecerea a mai mult de 10 minute într-o cadă cu hidromasaj vă poate crește temperatura corpului mai mult de 38,3 C (101 F). Cercetări limitate au arătat un risc ușor crescut de defecte ale tubului neural – anomalii grave ale creierului sau ale măduvei spinării – la copiii femeilor care au febră la începutul sarcinii. Unele studii sugerează, de asemenea, că o febră în timpul sarcinii ar putea crește riscul de avort spontan, dar sunt necesare cercetări suplimentare. Deși nu este clar dacă o temperatură corporală anormal de ridicată cauzată de febră are același efect asupra femeilor însărcinate ca și o temperatură ridicată cauzată de utilizarea căzii cu hidromasaj, experții îndeamnă la prudență.

Dacă s-ar putea să fiți însărcinată și intenționați să folosiți o cadă cu hidromasaj, sau dacă alegeți să folosiți o cadă cu hidromasaj în timpul sarcinii, luați aceste măsuri pentru a reduce riscurile:

Limitați timpul petrecut în cada fierbinte la mai puțin de 10 minute.

Evitați să stați în apropierea prizei care furnizează apa proaspăt încălzită.

Evitați să vă scufundați capul, brațele, umerii și partea superioară a pieptului.

Ieșiți din cada cu hidromasaj dacă simțiți vreun disconfort.

Ați putea limita timpul petrecut în cada fierbinte la chiar mai puțin de 10 minute sau evitați să folosiți o cadă fierbinte dacă nu aveți o stare de sănătate bună sau dacă aveți deja o temperatură ridicată din cauza febrei, a exercițiilor fizice sau a utilizării anterioare a unei căzi fierbinți sau a unei saune.

Dacă ați folosit o cadă cu hidromasaj pentru o perioadă îndelungată de timp la începutul sarcinii, luați în considerare posibilitatea de a discuta cu medicul dumneavoastră despre modalitățile de detectare a defectelor de tub neural în timpul sarcinii.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: sarcina

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend