Este sigur să vizitați bunicii dacă au primit vaccinul COVID-19?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Acum că vaccinurile COVID-19 au sosit, suntem cu toții încântați să ne întoarcem la viețile noastre normale. Abia așteptăm să-i îmbrățișăm pe cei dragi fără griji și să ne vizităm rudele mai în vârstă care au trebuit să fie foarte atente pentru a evita să se îmbolnăvească de COVID-19.

Va fi nevoie de timp pentru ca toți cei care doresc să se vaccineze să își primească dozele. Dar, având în vedere că multe state au deschis acum vaccinarea pentru persoanele în vârstă, vă puteți întreba: Este sigur să-mi văd părinții sau bunicii după ce sunt vaccinați?

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Răspunsul la această întrebare va depinde de circumstanțele și de nivelul de confort al familiei dumneavoastră, spune medicul specialist în medicină geriatrică Ronan Factora, MD.

În general, vaccinurile COVID-19 sunt foarte eficiente și va fi mai sigur pentru persoanele în vârstă să fie în preajma celorlalți după ce își vor primi cele două doze (și apoi vor aștepta două săptămâni pentru ca imunitatea cea mai bună să își facă efectul).

Dar asta nu înseamnă că toată lumea poate arunca prudența în vânt. Amintiți-vă că, în acest moment, doar o mică parte din populație a fost vaccinată, iar COVID-19 încă se răspândește rapid. Ori de câte ori două sau mai multe persoane sunt în contact strâns între ele, va exista încă un anumit risc ca boala să se răspândească.

Acesta este motivul pentru care, chiar și după ce persoanele în vârstă sunt complet vaccinate, ar trebui să poarte în continuare o mască și să practice distanțarea socială în public.

Este, de asemenea, motivul pentru care, atunci când decideți dacă este sigur să vă vizitați rudele vârstnice, este o idee bună să luați în considerare circumstanțele, să vă luați măsuri de precauție și să vă asigurați că toată lumea se simte bine cu planurile de vizită.

Cântărirea riscurilor potențiale în raport cu beneficiile
Dacă fiecare membru al unei familii este vaccinat, acest lucru reprezintă un risc mult mai mic pentru a se reuni. Dar dacă doar adulții mai în vârstă sunt vaccinați, iată câțiva dintre factorii care trebuie luați în considerare atunci când cântărești dacă să îi vizitezi sau cum să faci acest lucru cât mai sigur posibil.

Vaccinurile sunt foarte eficiente – dar nu sunt perfecte
Studiile au arătat că vaccinurile COVID-19 au o eficiență de până la 95% în prevenirea bolii – dar nu sunt 100%. De asemenea, sistemul imunitar al fiecărei persoane este puțin diferit, astfel încât administrarea vaccinului nu reprezintă o garanție completă că nu vă veți îmbolnăvi. Acesta este un aspect de luat în considerare în special pentru adulții în vârstă, deoarece sistemul imunitar devine în mod natural mai puțin puternic pe măsură ce îmbătrânim.

De asemenea, încă aflăm cât de eficiente sunt vaccinurile COVID-19 în prevenirea răspândirii bolii. Din câte știm, este posibil ca cineva care este vaccinat să se infecteze cu coronavirusul și să îl transmită altcuiva, chiar dacă nu se îmbolnăvește el însuși.

Așadar, atâta timp cât coronavirusul care provoacă COVID-19 se răspândește rapid în comunitățile noastre, există în continuare un anumit grad de risc în cazul unei vizite. Dacă vă decideți să faceți o vizită în persoană, cea mai sigură mișcare ar fi ca toată lumea să poarte o mască și să limiteze timpul petrecut în contact apropiat (la mai puțin de 1,80 metri).

Copiii sunt adesea purtători
În general, copiii nu se îmbolnăvesc la fel de mult ca adulții de COVID-19. Dar se știe că ei joacă un rol cheie în răspândirea virusului, chiar dacă nu prezintă simptome.

Numărul de contacte apropiate pe care copiii dvs. le au cu alte persoane din afara casei dvs. va afecta cât de sigur (sau nu) este pentru ei să viziteze rudele în vârstă, notează Dr. Factora.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend