Ești predispus la dependența de jocuri de noroc?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Ce anume determină o persoană să joace jocuri de noroc în mod compulsiv nu este bine înțeles. La fel ca multe alte probleme, jocurile de noroc compulsive pot fi rezultatul unei combinații de factori biologici, genetici și de mediu.

Factori de risc
Deși majoritatea persoanelor care joacă cărți sau pariază nu dezvoltă niciodată o problemă cu jocurile de noroc, anumiți factori sunt mai des asociați cu jocurile de noroc compulsive:

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!
  • Tulburări de sănătate mintală. Persoanele care joacă în mod compulsiv au adesea probleme de abuz de substanțe, tulburări de personalitate, depresie sau anxietate. De asemenea, jocurile de noroc compulsive pot fi asociate cu tulburarea bipolară, tulburarea obsesiv-compulsivă (OCD) sau tulburarea de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD).
  • Vârsta. Jocul de noroc compulsiv este mai frecvent la persoanele tinere și de vârstă mijlocie. Jocurile de noroc în timpul copilăriei sau al adolescenței cresc riscul de a dezvolta jocuri de noroc compulsive. Cu toate acestea, jocurile de noroc compulsive la populația adultă mai în vârstă pot fi, de asemenea, o problemă.
  • Sexul. Jocul de noroc compulsiv este mai frecvent la bărbați decât la femei. Femeile care joacă jocuri de noroc încep de obicei mai târziu în viață și pot deveni dependente mai repede. Dar modelele de joc de noroc în rândul bărbaților și femeilor au devenit din ce în ce mai asemănătoare.
  • Influența familiei sau a prietenilor. Dacă membrii familiei sau prietenii dvs. au o problemă cu jocurile de noroc, șansele sunt mai mari ca și dvs. să aveți.
  • Medicamentele utilizate pentru tratarea bolii Parkinson și a sindromului picioarelor neliniștite. Medicamentele numite agoniști ai dopaminei au un efect secundar rar care poate duce la comportamente compulsive, inclusiv jocurile de noroc, la unele persoane.
  • Anumite caracteristici de personalitate. Faptul de a fi foarte competitiv, dependent de muncă, impulsiv, neliniștit sau ușor de plictisit poate crește riscul de a juca compulsiv.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend