Există o legătură între consumul de cofeină și simptomele menopauzei?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Poate exista o legătură între consumul de cofeină și anumite simptome ale menopauzei – și anume, bufeurile și alte simptome legate de reglarea de către organism a diametrului vaselor de sânge (simptome vasomotorii).

Studiile de cercetare privind cofeina și simptomele menopauzei oferă, în general, rezultate contradictorii. Dar, într-un studiu, cercetătorii au stabilit o legătură între consumul de cofeină și simptomele vasomotorii supărătoare. Cercetătorii au descoperit că femeile aflate la postmenopauză care consumau în mod regulat băuturi cu cofeină – cum ar fi cafeaua, ceaiul sau sucurile – au prezentat mai multe simptome vasomotorii deranjante decât femeile aflate la postmenopauză care nu consumau cofeină. Aceeași asociere nu a fost observată la femeile aflate în premenopauză sau perimenopauză.

Dacă consumați în mod regulat cofeină și sunteți deranjată de bufeuri, ați putea lua în considerare reducerea sau eliminarea cofeinei din dietă pentru a vedea dacă acest lucru vă ameliorează simptomele.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend