Există opțiuni de tratament alternativ sigure și eficiente pentru psoriazisul meu?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Nu este clar dacă tratamentele alternative – cele utilizate în locul îngrijirii medicale tradiționale – sunt definitiv eficiente în tratarea simptomelor psoriazisului. Dar unele tratamente alternative sunt considerate în general sigure și pot ajuta la ameliorarea mâncărimii la unele persoane.

Aceste tratamente alternative includ următoarele:

Crema cu extract de aloe poate reduce roșeața, descuamarea, mâncărimea și inflamația. S-ar putea să fie nevoie să utilizați crema de mai multe ori pe zi timp de o lună sau mai mult pentru a observa o ameliorare a simptomelor.

Suplimentele de ulei de pește ar putea ajuta la reducerea inflamației asociate cu psoriazisul, dar rezultatele studiilor sunt amestecate. Administrarea a 3 grame sau mai puțin de ulei de pește zilnic este în general considerată a fi sigură.

Indigo naturalis aplicat pe piele ar putea ameliora simptomele psoriazisului în plăci moderat. Colorantul indigo de culoare albastru închis poate păta hainele sau lenjeria de pat. Feriți-vă de coloranții contrafăcuți.

Curcumina, care se găsește în condimentul turmeric, a fost studiată la pacienții cu psoriazis. Curcumina, împreună cu tratamentul medicamentos, poate ameliora simptomele psoriazisului moderat până la sever. Efectele secundare includ tulburări de stomac și bufeuri.

Aceste tratamente ar fi cele mai potrivite pentru cei cu boala în plăci. Ele nu sunt adecvate pentru cei care au pustule, artrită sau psoriazis care acoperă întregul corp cu o erupție cutanată roșie, descuamată, care poate provoca mâncărimi sau arsuri (psoriazis eritrodermic).

Discutați cu medicul dacă luați în considerare aceste sau alte suplimente alimentare sau terapii alternative. El sau ea vă poate ajuta să cântăriți avantajele și dezavantajele terapiilor alternative specifice și să se asigure că acestea nu interferează cu celelalte tratamente medicale.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: psoriazis

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend