FDA a aprobat a 3-a doză de vaccin anti-Covid pentru anumite categorii de persoane


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

FDA a acordat de curând o autorizație de urgență pentru o a treia doză de vaccin Pfizer COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și pentru o mare parte a muncitorilor cu risc mai mare de infectare.

“După ce a luat în considerare totalitatea dovezilor științifice disponibile și deliberările comitetului nostru consultativ format din experți externi independenți, FDA a modificat EUA pentru vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 pentru a permite administrarea unei doze de rapel la anumite grupe populaționale, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății, profesorii și personalul din grădinițe, lucrătorii din magazinele alimentare și cei din adăposturi/ persoane instituționalizate sau din închisori, printre altele“, a declarat comisarul interimar al FDA, Janet Woodcock, MD.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

FDA a stabilit că beneficiile unei doze de rapel depășesc riscurile pentru persoanele autorizate acum să o primească, potrivit unui comunicat de presă al agenției.

În timp ce numai vaccinul Pfizer a fost autorizat pentru rapeluri, nu a fost clar dacă persoanele care au primit primele doze ale vaccinurilor Moderna sau Johnson & Johnson vor fi eligibile.

Johnson & Johnson a raportat recent că a doua doză a vaccinului său a sporit eficacitatea acestuia la aproape 94% împotriva COVID-19. Un nou studiu care a fost publicat înainte de a fi revizuit de către colegi sugerează că eficacitatea vaccinului J&J cu o singură doză a scăzut la aproximativ 78% împotriva infecției simptomatice în timpul valului Delta.

Moderna a solicitat permisiunea de a comercializa a treia doză a vaccinului său în SUA, dar FDA nu a dat niciun termen pentru a stabili când ar putea lua o decizie.

Doran Fink, MD, un director adjunct al Diviziei de vaccinuri a FDA, a declarat în fața comisiei că agenția lucrează cât mai repede posibil la cererea Moderna. În ceea ce privește întrebarea dacă este în regulă să se amestece vaccinurile ( cei care au primit orice alt vaccin în afară de Pfizer să primească tot o doză de Pfizer), mai degrabă decât să se aprobe a 3-a doză pentru fiecare în parte, Fink a spus că în prezent nu există suficiente date disponibile pentru a informa această decizie.

John Beigel, MD, director asociat al cercetării clinice la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, a dezvăluit că guvernul federal are în desfășurare un studiu pentru a vedea ce se întâmplă atunci când vaccinurile sunt amestecate.

El a spus că datele studiului vor fi disponibile mai târziu în această toamnă și cu siguranță îi vor ajuta pe medici și pe alți furnizori de servicii medicale să știe dacă este eficient sau sigur să le folosească în mod interschimbabil.

Corelații ale imunității
Comitetul a lăsat o mare parte din programul său deschis joi pentru a discuta despre dozele suplimentare de la Pfizer și pentru a vota asupra modului în care acestea ar trebui utilizate.

Pfizer solicitase inițial la FDA o modificare a aprobării sale, ceea ce ar fi dat medicilor o mână mai liberă pentru a prescrie a treia doză după cum credeau de cuviință, la pacienți cu vârste de până la 16 ani.

Însă, Comitetul consultativ pentru vaccinuri și produse biologice conexe al FDA a votat vineri împotriva acordării amendamentului. Comitetul a fost îngrijorat în special de lipsa de date la adolescenții de 16 și 17 ani, care prezintă cel mai mare risc de a suferi un efect secundar rar care provoacă o inflamație cardiacă ce necesită îngrijiri spitalicești.

În schimb, aceștia au fost de acord că a treia doză ar trebui să fie administrată persoanelor cu risc mai mare de infecții grave, din cauza vârstei înaintate sau pentru că lucrează într-un loc cu risc ridicat de expunere.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend