FDA autorizează vaccinul antiCOVID-19 de la Pfizer pentru copiii între 5-11 ani


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

FDA a autorizat vaccinul COVID-19 de la Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, ceea ce înseamnă că vaccinurile ar putea fi disponibile pentru copiii de vârstă școlară începând de săptămâna viitoare.

Această măsură aduce familiile cu copii mici cu un pas mai aproape de reluarea activităților lor normale și ar trebui să contribuie la încetinirea în continuare a transmiterii coronavirusului în SUA.

Statele și-au plasat deja comenzile pentru dozele inițiale de vaccinuri. Autorizarea de vineri a FDA declanșează expedierea a milioane de doze către pediatri, medici de familie, spitale pentru copii, centre de sănătate comunitare și farmacii.

În continuare, un grup de experți cunoscut sub numele de Advisory Committee on Immunization Practices (Comitetul consultativ pentru practici de imunizare), sau ACIP, se va reuni marți pentru a vota recomandările de utilizare a vaccinului.

De îndată ce directorul CDC va semna aceste recomandări, copiii vor putea primi vaccinurile, poate chiar miercurea viitoare.

Vaccinul Pfizer pentru copii este de 10 micrograme, adică o treime din doza administrată adolescenților și adulților. Copiii primesc două doze de vaccin la interval de 3 săptămâni. În studiile clinice, cele mai frecvente efecte secundare au fost durerea la locul de injectare, oboseala și durerile de cap. Aceste efecte secundare au fost ușoare și au dispărut rapid. Nu au fost detectate evenimente adverse grave în cadrul studiilor, care au inclus aproximativ 3.100 de copii. Într-un studiu, vaccinul a avut o eficacitate de 90% în prevenirea infecțiilor COVID-19 cu simptome la copiii mai mici.

În SUA există aproximativ 28 de milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

“În calitate de mamă și de medic, știu că părinții, îngrijitorii, personalul școlar și copiii au așteptat autorizația de astăzi. Vaccinarea copiilor mai mici împotriva COVID-19 ne va aduce mai aproape de revenirea la un sentiment de normalitate”, a declarat comisarul interimar al FDA, Janet Woodcock, medic, într-un comunicat de presă al FDA.

“Evaluarea noastră cuprinzătoare și riguroasă a datelor referitoare la siguranța și eficacitatea vaccinului ar trebui să ajute la asigurarea părinților și tutorilor că acest vaccin îndeplinește standardele noastre înalte”, a mai spus ea.

De la începutul pandemiei, s-au înregistrat cel puțin 1,9 milioane de cazuri de COVID-19 la copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Cel puțin o treime dintre copiii care au fost spitalizați pentru această infecție nu au avut nicio afecțiune medicală de bază.

FDA a aprobat, de asemenea, o modificare de fabricație a vaccinului, care nu afectează profilul de siguranță al injecțiilor, a declarat medicul Peter Marks, care conduce Centrul pentru evaluarea și cercetarea produselor biologice al FDA.

Schimbarea face ca vaccinul să fie mai stabil la temperaturi de frigider pentru perioade mai lungi de timp, a spus Marks.

“Dacă aș avea un copil din această grupă de vârstă, nu aș ezita nici măcar o secundă să-i administrez copilului meu unul dintre aceste vaccinuri”, a spus Marks.

Marks a declarat că firmele încă studiază utilizarea vaccinurilor la copii și mai mici și că vaccinurile COVID-19 mai sunt încă la câteva luni distanță pentru copiii sub 5 ani.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend