Febra fânului


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Febra fânului, numită și rinită alergică, provoacă semne și simptome asemănătoare răcelii, cum ar fi nasul care curge, mâncărimi oculare, congestie, strănut și presiune în sinusuri. Dar, spre deosebire de o răceală, febra fânului nu este cauzată de un virus. Febra fânului este cauzată de un răspuns alergic la factori din exterior sau de interior, cum ar fi polenul, acarienii din praf sau salivă de pisici, câini și alte animale, precum și blana sau penele acestora.

Pe lângă faptul că afectează calitatea vieții, febra fânului poate afecta performanța la locul de muncă sau la școală și, în general, poate interfera cu activitatea zilnică. Evitarea factorilor declanșatori și un tratament adecvat pot ține simptomele sub control.


Semnele și simptomele febrei fânului pot include:

-Curgerea nasului și congestie nazală
-Ochi înlăcrimați, roșii și mâncărimi (conjunctivită alergică)
-Strănut
-Tuse
-Mâncărimi la nivelul nasului, al cerului gurii sau al gâtului
-Senzația de picurare postnasală
-Oboseală


Factori sezonieri


Semnele și simptomele febrei fânului pot începe sau se pot agrava într-o anumită perioadă a anului. Factorii declanșatori includ:

  • Polenul de copac, comun la începutul primăverii.
  • Polenul de iarbă, care este comun la sfârșitul primăverii și vara.
  • Polenul de ambrozie, care este comun din luna august și toamna.
  • Acarienii, praful, gândacii și părul de la animalele de companie pot fi deranjante pe tot parcursul anului (perene).
  • Sporii ciupercilor și mucegaiurilor din interior și exterior sunt considerați atât sezonieri, dar pot apărea pe tot parcursul anului.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend