anticonceptionale

Femeie, tu să iei anticoncepționale și mucles!

#leapșadesănătate

anticonceptionale
poză de Mondat, Vincent Marie via Flickr CC

Există un moment în viața unui cuplu stabil în care bărbatul îi arată femeii cât de mult o iubește, punând-o să ia anticoncepționale. Ei elimină BTS-urile, prezervativul nu mai e cool deloc, vor plăcere fără bariere artificiale așa că doresc să aleagă o metodă de contracepție. Diafragmă? Nu e ok, limitează plăcerea. Sterilet? Ăsta e de pe vremea lui Pazvante. Legarea trompelor? Pare chinuitoare. Pastile? Asta e, cea mai bună soluție!

Nimic pe partea masculină. Anticoncepționalele orale sunt corelate, după un uz de ani de zile, cu risc crescut de evenimente trombotice (adică cheaguri de sânge care pleacă prin plămâni dacă sunt în sistemul venos, cap sau extremități dacă sunt în patul arterial), mai ales dacă există predispoziții genetice sau comorbidități. Pastilele astea perturbă și anumite metabolisme, putând da creșterea masei corporale. Fleacuri. Hotărârea s-a luat, femeia se va îmbuiba cu pastile, câtă comoditate acum pe capul amândurora, mai ales pe cel al bărbatului.

Asta nu-i iubire. Să vă explic de ce. Studiile cu anticoncepționale au început când femeia era cert discriminată în orice domeniu. Au fost numeroase reacții adverse – cefaleea fiind cea mai frecventă – dar studiile au continuat. S-a știut de riscul de evenimente tromboembolice, dar totul s-a menținut în vigoare. De ce? Pentru că femeia a fost mult timp cea care satisfăcea poftele bărbatului, ținea casa și cam atât; reminiscențele astea s-au păstrat și vedem încă misogini teribili la tot pasul.

Au început studii cu anticoncepționale orale la bărbat, dar unele au fost întrerupte din cauza unui efect advers: durerea de cap! Adică acel efect advers ignorat la femeie. Se pot lega sau secționa canalele care trimit spermatozoizii spre exteriorul corpului, dar nu pare tocmai în regulă, cum naiba să-ți faci asta ca mascul? Nu, să rezolve femeia. Companiile farma puteau găsi o metodă lejeră pentru blocarea spermatogenezei, dar s-a continuat ideea aia veche care plasează femeia pe o treaptă inferioară. Până în ultimii ani…

În orice cuplu cu oameni normali, bărbatul nu impune decizia asta. Dacă o face, e un dobitoc sinistru și femeia ar trebui să-l castreze. Hopa, stați că așa se rezolvă și problema! Lăsând gluma deoparte, aștept cu mare interes clipa în care problema va fi mutată exclusiv la bărbat. Există, slavă cerului, studii avansate cu preparate care împiedică mobilitatea spermatozoizilor, capacitatea lor de a fecunda ovulul sau pur și simplu ieșirea prin canalele deferente. Produsul Vasalgel este un polimer care se injectează direct în canale și, timp de aproximativ patru ani, contracepția este asigurată, fiind oarecum un echivalent de vasectomie (procedură ireversibilă).

Cred că e, în sfârșit, timpul să eliberăm femeia de orice efect advers posibil al ACO (28 de pastile, cu probabilitate de a suferi efecte adverse, cu risc de a uita o bulină etc) și să preluăm noi această sarcină (pun intended). Big pharma, se aude? Hai mai repede cu soluțiile alea!

 

V.

+ transport gratuit de la 100 lei 50% REDUCERE azi la toate cărțile mele!

+ 3 pachete și mai avantajoase!

-75%

Pachet EXCLUSIV Vasi Rădulescu, 10 cărți

6
150,00lei
-50%

Oni și povestea magică de Crăciun

6
31,00lei
-50%

Dragă mami, ce este iubirea?

9
29,50lei
-50%

Aventurile pisicii Muna

6
29,50lei
-50%

Oni și vulpea fermecată

4
29,00lei
-50%

Acum pot și eu să zbor!

1
26,00lei
-50%

Oni a devenit supererou

26,00lei
-50%

Adio, zahăr!

24,50lei
-50%

NOU Vei fi bine

24,50lei
-50%

Cartea femeii sănătoase

4
24,50lei
-50%

Dieta Perfectă

30
24,50lei
-50%

Jurnalul unui medic tânăr: Dragă suflet

9
24,50lei
-50%

O altă poveste de iubire

18
24,50lei
-50%

Sănătatea inimii pe înțelesul tuturor

23
24,50lei
-50%

Să-ți pui o dorință

12
24,50lei
-50%

Medicina povestită pe înțelesul tuturor

565
24,50lei
-50%

Culorile uitării (mic tratat despre memorie)

14
24,50lei
-50%

Dragă inimă, ediție aniversară

27
24,50lei
-50%

Ursulețul Bruni și pofta lui exagerată de dulce

1
22,50lei
-50%

Ratonul Sică și somnul buclucaș

1
22,50lei
-50%

Buni se simte rău (de dor)

6
22,50lei
-50%

Peripețiile lui Gustav gâscanul

4
22,50lei
-50%

Hai la cabinetul lui Doctor Vasi

7
22,50lei
-50%

Purcelușul Murli are probleme cu igiena

6
22,50lei
-50%

Țestoasa Anica și povestea inimii

4
22,50lei
-50%

Corpul uman chiar este fascinant!

3
22,50lei
-50%

Cum să ai o zi aproape perfectă

1
21,00lei
Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

12 Comments

 • Apreciez conținutul, exemplele medicale par în regula, totuși neintenționand sa-ti reneg abilitățile medicale iti spun ca undeva ai greșit.

  Bărbații fac asta de dinainte sa se inventeze medicina.

  Nu te ai prins? Nu inca.

  Femeile nu pot, ele nu au control și nu vor putea opri acest proces din voia lor în nicio situație existenta. De aceea oamenii, pentru ca sunt și foarte multe femei medici, au ales calea cea mai fireasca. Sa oprească posibilitățile acolo unde individul nu are control. Adică la femeie.

  Barbatii pot insa sa NU isi dea drumul în ea!

 • Nu cred ca te-ai informat destul de bine inainte sa scrii acest „articol”.

  In primul rand, contraceptia feminina a fost initiata de catre o doamna numita Margaret Sanger, activista sociala pentru drepturile femeilor. O cautare pe Google si 5 minute de citit http://www.pbs.org/wnet/need-to-know/health/a-brief-history-of-the-birth-control-pill/480/. Nu consider ca poti sa atribui inceputul studiilor asupra anticonceptionalelor feminine unei perioade in care „femeia era cert discriminată în orice domeniu” devreme ce o femeie a luat initiativa.

  In al doilea rand, problema pe care le au contraceptivele masculine in momentul de fata nu sunt faptul ca ar cauza dureri de cap, dureri musculare si modificari bruste ale dispozitie, ci numarul mare de pacienti care prezinta aceste adverse si, mai grav, eficienta scazuta fata de contraceptivele feminine. (http://malecontraceptives.org/methods/hormonal.php)

  Ai putea sa faci cum spune idiomul englezesc „Get off your high horse”. Nu-mi dau seama de ce crezi asta, dar nu barbatii iau decizia ca femeia sa ia pastila anticonceptionala, este o decizie mutuala. Citind doar articolul asta imi dau seama ca esti genul de individ care are impresia ca le stie pe toate, si pentru ca le stie pe toate poate sa vorbeasca in numele altora. De asemena dai dovada de foarte multa ipocrizie cand spui „prezervativul nu mai e cool deloc, vor plăcere fără bariere” si dupa aia la final spui ca „noi” barbatii trebuie sa preluam aceasta sarcina. Evident, nu aveai in cap altceva decat placerea cand ai scris asta, altfel ramaneai multumit cu prezervativul. Sa nu mai spun ca este foarte josnic sa inciti la violenta fizica. Sa zicem ca rolurile s-ar inversa: În orice cuplu cu oameni normali, femeia nu impune decizia asta. Dacă o face, e o dobitoca sinistra și barbatul ar trebui să o castreze. Daca afirmatia asta ti se pare mai grava decat prima, felicitari, nu crezi in egalitatea dintre sexe.

  Pe bune, get off your high horse.

     • Ai putea sa explici cu ce gresesc, cum ti-am explicat si eu tie unde consider ca ai gresit. Dar cred ca e mai simplu sa-ti bagi degetele in urechi si sa pleci.

     • Ți-aș fi răspuns frumos dacă îmi arătai un minim respect, poate te-ai uitat să vezi și ce meserie am și ce am mai făcut/scris până acum. Dar nu, tu m-ai luat la mișto din start, scriind „articol”. Ghilimelele se pun jos și sus, fie vorba între noi. Să fii sănătos, sincer ți-o doresc.

    • Am scris cu ghilemele, pentru ca atunci cand scrii un articol cu tema stiintifica trebuie sa te informezi cat mai bine. Lucru pe care nu cred ca l-ai facut destul de riguros. Nu am vrut sa te atac cu nimic, ci doar sa-ti ofer o critica cat mai constructiva.

     Toate cele bune!

  • normal ca femeia a preferat sa-si rezolve singura problema contraceptiei…ca doar femeia sufera chinurile nasterii sau al avorturilor/ chiuretajelor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare