Femeile însărcinate și virusul Zika


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Oamenii de știință au ajuns la concluzia că există suficiente dovezi pentru a demonstra că infecția cu virusul Zika este o cauză a malformațiilor congenitale, inclusiv a microcefaliei.

Microcefalia înseamnă că bebelușul va avea un cap anormal de mic și poate fi asociată cu o dezvoltare anormală a creierului. Acest lucru este cunoscut și sub numele de sindromul congenital Zika.

Discutați-vă planurile de călătorie cu un medic de familie, o asistentă medicală sau o clinică de turism. În cazul în care călătoria este inevitabilă, ar trebui să aveți grijă sporită pentru a evita să fiți înțepat de țânțari.

Dacă dvs. și partenerul dvs. vă aflați în prezent într-o zonă cu risc de transmitere a virusului Zika, asigurați-vă că folosiți prezervative în timpul sexului vaginal, anal și oral în timpul călătoriei și pe durata sarcinii.

Dacă sunteți însărcinată și v-ați întors recent dintr-o țară sau dintr-o zonă cu risc de transmitere a virusului Zika, consultați un medic de familie sau o moașă și menționați unde ați fost, chiar dacă nu v-ați simțit rău.

Moașa sau medicul din spital va discuta cu dumneavoastră despre risc și poate aranja o ecografie a bebelușului pentru a monitoriza creșterea.

Dacă există probleme, veți fi trimisă la un serviciu specializat în medicina fetală pentru o monitorizare suplimentară.

Este foarte probabil ca virusul Zika să fie detectat prin testele disponibile în prezent atunci când sunt prezente simptomele.

Dacă aveți în prezent simptome de Zika, contactați un medic de familie, care va decide dacă sunt necesare investigații.

Investigațiile ar putea include un test de sânge și un test cu ultrasunete dacă sunteți însărcinată.

Testele de depistare a Zika nu sunt disponibile pentru cei care nu prezintă simptome.

Sursa.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend