Fericire, puțin câte puțină

Fericirea nu are o definiție clară și nici vreo rețetă magică. Nu-i ca și cum ai deschide dicționarul și ai primi, hocus pocus, cea mai liniștitoare explicație. Asta-i o chestiune care se descoperă de fiecare-n parte. Eu pot doar să vă spun ce cred că poate aduce o stare vecină cu fericirea, din propria-mi experiență:

Meditația. Stai un sfert de ceas undeva, doar tu cu tine. Nu te gândi la nimic. Inspiră adânc, ține aerul în tine și expiră prelung. Repetă fiecare respirație și lasă-ți mintea într-un calm desăvârșit.

Mișcarea. Aleargă jumătate de ceas, înoată, pedalează pe o bicicletă. Biciuiește puțin inima și ține-o la o frecvență înaltă. Fă asta în fiecare zi. Evită lifturile, scările rulante. Mergi și pe jos. Fii mereu în acțiune.

Lucrurile bune. Dacă le faci în fiecare zi, te vei umple de bucurie. Ajută pe oricine fără să aștepți recompense. Vei fi bogat din toate punctele de vedere dacă vei face cât mai multe lucruri bune pentru alți oameni.

Zâmbetele. Filme, discuții, jocuri, poante, râzi din plin și nu lua totul prea în serios.

Mâncarea. Fă din fiecare masă un festival. Evită alimentele nocive dar nu lua măsuri drastice, diete aberante sau alte asemenea. Poți mânca orice dacă ții un echilibru și dacă îți miști corpul de colo-colo. Bea vin, un pahar pe zi.

Relațiile. Sociale sau de iubire. Suntem ființe care trebuie să stea unele lângă altele. Izolarea e soră cu tristețea, depresia și disperarea. Sună-ți părinții, întâlnește-te cu prietenii, stai lângă cei mai buni, învață de la mentori, râzi cu apropriații. Iubește pe cineva până-ți iau foc neuronii.

Pasiunea. Pune-o în domeniul tău, învață mereu și dorește-ți să fii cât mai bun. Treci de orice barieră, totul e imposibil până când e depășit. Poți face orice cu pasiune.

Muzica. Cea veche face celulele nervoase să vibreze, să descarce substanțe benefice care te echilibrează. Muzica ține universul pe modul de pace.

Timpul. Trăiește în intervalul prins între ieri și mâine. Adică azi. Adică acum.

Zâmbește, învață mereu, fă lucruri bune, mișcă-te, ascultă muzică sublimă, citește, meditează, lucrează cu pasiune, stai lângă oameni frumoși, trăiește în bucata de timp prinsă între ieri și mâine, descoperă-te și devino cel ce ești cu adevărat. În esența lui, orice om e fericit; prostiile care se depun pe noi ne strică.

V.

Mă poți susține cumpărând un pachet cu cărțile mele Apreciezi munca mea?

Fără reclame agasante în site. E o promisiune.

Site-ul nu conține reclame și nicio formă de venit în afară de cărțile mele (16 pentru oamenii mari și 20 pentru copii). Petrec mult timp pentru a face educație pentru sănătate, a scrie articole aici sau postări pe Facebook. Dacă vrei să mă susții, poți lua cărțile mele. În esență te vei ajuta enorm pe tine.

 

Îți propun câteva pachete. Cel cu 16 cărți conține întreaga colecție. La oricare ai și transport gratuit.

-43%

Pachet Vasi Rădulescu, 5 cărți

169,50lei
-42%

Pachet Vasi Rădulescu, 9 cărți

309,50lei
-46%

Pachet Colecție Vasi Rădulescu, 16 cărți

499,50lei

2 pachete pentru copii!

-42%

Pachet Cărțile Copilului Sănătos, 20 cărți + CADOU

599,50lei
-24%

Oni și povestea magică de Crăciun

6
49,50lei
Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare