Fericire, puțin câte puțină


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Fericirea nu are o definiție clară și nici vreo rețetă magică. Nu-i ca și cum ai deschide dicționarul și ai primi, hocus pocus, cea mai liniștitoare explicație. Asta-i o chestiune care se descoperă de fiecare-n parte. Eu pot doar să vă spun ce cred că poate aduce o stare vecină cu fericirea, din propria-mi experiență:

Meditația. Stai un sfert de ceas undeva, doar tu cu tine. Nu te gândi la nimic. Inspiră adânc, ține aerul în tine și expiră prelung. Repetă fiecare respirație și lasă-ți mintea într-un calm desăvârșit.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Mișcarea. Aleargă jumătate de ceas, înoată, pedalează pe o bicicletă. Biciuiește puțin inima și ține-o la o frecvență înaltă. Fă asta în fiecare zi. Evită lifturile, scările rulante. Mergi și pe jos. Fii mereu în acțiune.

Lucrurile bune. Dacă le faci în fiecare zi, te vei umple de bucurie. Ajută pe oricine fără să aștepți recompense. Vei fi bogat din toate punctele de vedere dacă vei face cât mai multe lucruri bune pentru alți oameni.

Zâmbetele. Filme, discuții, jocuri, poante, râzi din plin și nu lua totul prea în serios.

Mâncarea. Fă din fiecare masă un festival. Evită alimentele nocive dar nu lua măsuri drastice, diete aberante sau alte asemenea. Poți mânca orice dacă ții un echilibru și dacă îți miști corpul de colo-colo. Bea vin, un pahar pe zi.

Relațiile. Sociale sau de iubire. Suntem ființe care trebuie să stea unele lângă altele. Izolarea e soră cu tristețea, depresia și disperarea. Sună-ți părinții, întâlnește-te cu prietenii, stai lângă cei mai buni, învață de la mentori, râzi cu apropriații. Iubește pe cineva până-ți iau foc neuronii.

Pasiunea. Pune-o în domeniul tău, învață mereu și dorește-ți să fii cât mai bun. Treci de orice barieră, totul e imposibil până când e depășit. Poți face orice cu pasiune.

Muzica. Cea veche face celulele nervoase să vibreze, să descarce substanțe benefice care te echilibrează. Muzica ține universul pe modul de pace.

Timpul. Trăiește în intervalul prins între ieri și mâine. Adică azi. Adică acum.

Zâmbește, învață mereu, fă lucruri bune, mișcă-te, ascultă muzică sublimă, citește, meditează, lucrează cu pasiune, stai lângă oameni frumoși, trăiește în bucata de timp prinsă între ieri și mâine, descoperă-te și devino cel ce ești cu adevărat. În esența lui, orice om e fericit; prostiile care se depun pe noi ne strică.

V.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend