Ce înseamnă o frecvenţă cardiacă normală?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O frecvență cardiacă normală de repaus pentru adulți variază de la 60 la 100 de bătăi pe minut.

În general, o frecvență cardiacă mai mică în repaus implică o funcție cardiacă mai eficientă și o stare cardiovasculară mai bună. De exemplu, un atlet bine antrenat ar putea avea o frecvență cardiacă normală în repaus mai aproape de 40 de bătăi pe minut.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Pentru a vă măsura ritmul cardiac, pur și simplu verificați pulsul. Așezați degetul arătător și mijlociu pe gât, în partea laterală a traheei. Pentru a vă verifica pulsul la încheietura mâinii, așezați două degete între os și tendon peste artera radială – care se află pe partea degetului mare a încheieturii mâinii.

Când vă simțiți pulsul, numărați câte bătăi sunt în 15 secunde. Înmulțiți acest număr cu patru pentru a vă calcula bătăile pe minut.

Rețineți că mulți factori pot influența ritmul cardiac, inclusiv:

  • Vârsta
  • Nivelul de activitate fizică
  • Fumatul
  • Prezenţa de boli cardiovasculare, colesterol ridicat sau diabet
  • Temperatura aerului
  • Poziția corpului (în picioare sau culcat, de exemplu)
  • Emoțiile
  • Greutatea
  • Medicamentele

Deși există o gamă largă de normalitate, o frecvență cardiacă neobișnuit de mare sau scăzută poate indica o problemă. Consultați-vă medicul dacă ritmul cardiac de repaus este constant peste 100 de bătăi pe minut (tahicardie) sau dacă nu sunteți un atlet și ritmul cardiac de repaus este sub 60 de bătăi pe minut (bradicardie). Adresaţi-vă mai ales dacă aveți alte semne sau simptome, cum ar fi leșin, amețeli sau dificultăți de respirație.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend