Fumatul pasiv vă poate crește riscul unui atac de cord?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Expunerea la fumatul pasiv este un factor de risc pentru a suferi un atac de cord. Respirarea fumului pasiv poate face că celulele din sângele dumneavoastră care sunt responsabile de coagulare (trombocite) să devină mai lipicioase, ceea ce face ca sângele dumneavoastră să fie mai predispus la coagulare. Acest lucru poate provoca formarea unui cheag care poate bloca o arteră, provocând un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Fumatul pasiv provoacă, de asemenea, disfuncție endotelială, ceea ce face ca arterele să nu se poată dilata. Această afecțiune este asociată cu multe forme de boli cardiovasculare.

Substanțele chimice din fumatul pasiv irită, de asemenea, mucoasa arterelor, provocând umflarea acestora (inflamație). Această inflamație vă poate îngusta arterele, crescând riscul de a avea dureri în piept legate de inimă (angină pectorală) și chiar un atac de cord.

Numeroase studii au constatat că ratele atacurilor de cord scad în zonele în care sunt adoptate legi antifumat.

Pentru a evita fumatul pasiv, încercați:

  • Evitați fumul pe care îl expiră ceilalți
  • Evitarea locurilor în care alții fumează, chiar și a spațiilor deschise
  • Explicându-le fumătorilor că fumul lor poate fi dăunător pentru dumneavoastră și pentru ceilalți
  • Încurajarea fumătorilor pe care îi vedeți în mod regulat să fumeze în zone în aer liber care reduc cantitatea de fum pasiv pe care o vor respira ceilalți.
  • Încurajarea fumătorilor pe care îi frecventați frecvent să renunțe la fumat

Este deosebit de important să evitați fumatul pasiv dacă ați mai avut un atac de cord sau dacă ați fost diagnosticat cu boli de inimă.

Dacă fumați, cel mai bun mod de a vă reduce riscul de atac de cord este să renunțați la fumat.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend