Gonoreea


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Gonoreea este o altă boală cu transmitere sexuală obișnuită. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de „palma”. Multe persoane cu gonoree nu prezintă simptome. Dar atunci când sunt prezente, simptomele pot include:

  • o secreție de culoare albă, galbenă sau verde de la nivelul organelor genitale
  • durere sau disconfort în timpul sexului sau urinării
  • urinare mai frecventă decât de obicei
  • mâncărime în jurul organelor genitale
  • Durere de gât
  • Infecție rectală – manifestată prin durere, mâncărime (prurit), secreție și crampe.

Dacă nu este tratată, gonoreea poate duce la:

-infecții ale uretrei, prostatei sau testiculelor

-boală inflamatorie pelviană

-infertilitate

Este posibil ca o mamă să transmită gonoreea unui nou-născut în timpul nașterii. Când se întâmplă acest lucru, gonoreea poate provoca probleme grave de sănătate la copil. De aceea, mulți medici încurajează femeile însărcinate să fie testate și tratate pentru potențialele boli cu transmitere sexuală.

Din fericire, antibioticele moderne pot trata majoritatea infecțiilor cu gonoree – tratamentul precoce și adecvat asigură vindecarea completă a bolii. Este important de reținut faptul că nu există remedii naturiste pentru gonoree. Dacă observați simptome, este recomandat să mergeți la medicul ginecolog pentru consult și investigații, urmat de tratament adecvat – automedicația este periculoasă. De asemenea, tratamentul se adresează tuturor partenerilor, datorită răspândirii rapide și riscului de reinfectare. 

Cea mai potrivită metodă de prevenire a bolilor cu transmitere sexuala este utilizarea prezervativului la fiecare contact sexual. Pentru a putea diagnostica din timp o infecție cu gonoree, este important să efectuați periodic controalele și analizele de specialitate. De asemenea, trebuie să aveți o comunicare deschisă și sinceră cu partenerul și să discutați despre importanța prevenției. Dacă partenerul se confruntă cu simptome specifice, se recomandă evitarea contactului sexual și vizita la medic.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend