Guma de mestecat biodegradabilă o să ne salveze trotuarele


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Există acum o alternativă naturală, biodegradabilă, la substanțele sintetice bazate pe ulei.

Doi bărbați din Danemarca au început să cerceteze guma de mestecat, aflând despre companiile producătoare că folosesc în miezul gumei…plastic. Ba mai mult, printre ingredientele standard se numără anumite materiale care intră în componența sticlelor de plastic și a roților de bicicletă. Astfel este constituită guma extrem de greu de dezlipit de pe suprafețe / trotuare și care face atât de mult rău planetei.

Ei au început să lucreze la a crea o gumă de mestecat biodegradabilă, fără plastic, deși este extrem de dificil de realizat și orice modificare minimă a ingredientelor schimbă complet rezultatul. Au petrecut mult timp în bucătăria lor, căutând rețete pe Google și Youtube și folosindu-se doar de instrumentele de acasă. Au reușit într-un final să descopere combinația perfectă, ba chiar prietenilor lor le-a plăcut rezultatul.

Au pornit de la 1000 de bucăți de gumă pe zi, acasă. Acum fac 400.000 în fabrica lor din Copenhaga și au trecut deja granițele către alte țări, deși e un drum lung de parcurs pe piața internațională. Însă e o idee eco-friendly, care merită investiția în sprijinul planetei.

Sursa:https://www.wired.co.uk/
Sursa foto:https://www.wired.co.uk/article/true-gum?fbclid=IwAR17mbt66Zf91WiSxXLs5dFbaJXZX0KCj00-PE3RQYNAMYopj8pzoVB2-j4

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend